S těmi bankovkami máte pravdu, je to tvrzení proti tvrzení. Ale třeba u té sady co teď řeším by se asi dalo zjistit, jestli prošla rukama prodejce a tím dokázat, že je to přesně ta co mi prodal. Ale, to už je detektivní práce😋

no, já se řídím u Áčka většinou tím, kolik má prodejce bodů, kolik pozitivních komentářů (když tam je někde poznámka "dobře a pořádně zabaleno", tak tím líp) a od koho (většinou tam uvidím někoho ze zdejšího fóra🙂), takže jsem neměl nikdy žádný větší problém (i když několikrát se mi stalo, že pan/paní poslali bankovku přeloženou, aby se vešla do malé obálky - ale v těchto případech jsme se domluvili na slevě nebo vrácení bankovky a peněz). S čím jsem ale párkrát narazil, tak to jsou "ilustrační fotografie". Když je to tam napsané, OK. Když ale chci dražit konkrétní kus a je tam třeba fotka nějaké varianty (většinou, když od nominálu existuje pár podvariant - různé tiskárny, replacement-série apod.) a nikde není uvedeno "ilustrační foto", tak pak člověka překvapí, že přijde něco jiného. Stalo se mi to jak u velkoprodejců (říkám si, jestli jsou to vůbec ještě lidi, nebo už jen stroje, co točej 1000 aukcí denně), tak ale i u maloprodejců (pán mi pak napíše, že neměl foťák, tak si stáhnul fotku, co "asi tak odpovídala").
Je ale fakt, že těhle drobných nedorozumění za poslední rok přibylo😞( holt, čím víc lidí, tím větší šance narazit na blba.

btw - vlastně jednou to šlo skoro až na policajty, naštěstí pak paní cukla, ale to jsem neprodával bankovku, ale přítelkyniny šaty (aukce prodaná za 3 dny, s paní jsem se pak sr*l měsíc - chtěla poslat dobírkou, pak výmluvy, nevyzvednutí, znovu chtěla poslat, pak obviňování, že o mně rozhlásí, že jsem to nechtěl odeslat ... naštěstí byla nová na áčku, tak jsem ji nechal bloknout + jsem jí pohrozil trestním oznámením za vzniklou škodu a peníze za poštovné jsem z ní nakonec dostal; šaty jsem pak prodal jinde a přítelkyni jsem poděkoval, že mi udělala zábavu na měsíc😃 )

Bohužel musím potvrdit zvýšený počet podvodníků i z druhé strany - prodávajících. Na aukru jsem 4 roky a na odkepu ještě o 1/2 roku déle a za poslední rok jsem podával už 3 trestní oznámení. Nutno říct, že jsem nakonec svoje prachy vždy dostal zpět, ale toho času, co mě to stálo ... .
Tady je můj soukromý BLACK LIST:
-> "Hejanek" - nyní prodávající na aukru pod nickem "Babamrkev" (Pardubicko)
-> "Pepan-Pepan" (Děčínsko)
-> "----------" (nick zatím neudávám, situace se stále řeší) (Hořicko)
První 2 pánové po čase přestali komunikovat a telefonní čísla na aukru byla smyšlená, ten třetí čas od času pošle mail nebo SMS, ale zatím jen samé vytáčky a sliby.

U bankovek je ta výhoda, že se dá doložit nabízený kus sériovým číslem, dokazování stavu už je horší. Snad jen na zvětšení fotografie prodaváného kusu. Ale u mincí, či dokonce sad , je prodaný kus těžko prokazatelný, klidně může být zaměněn, je to opravdu na té důvěře. Tam jsou pouze
2 možnosti _ dohoda s prodejcem, v druhém případě pokus o prodej vydražené věci obratem dále. Záleží za kolik byla tato věc pořízena a jestli je další prodej bez ztráty reálny.

tráva mě pobavil🙂 s aukcí 1395965146 - 1000 Png/1943 ... kategorie "Č(S)R do roku 1939". Kdybys to dal do kategorie kam to PRIMÁRNĚ patří (tj. Evropa -> Maďarsko), tak se takový renonc nestane😉
ale tak jsem už asi alergický na tu formulku naše území a tak si tohohle všímám a rejpu a je mi jasné, že víc lidí asi zbystří u "Č(S)R do 1939" než u kategorie "Maďarsko", takže rozumím zařazení pokud je PRIMÁRNÍM cílem pokusit se získat nejvyšší cenu😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.