Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#6861 1. 1. 2010, 22:31

Tak to máš 100%ní pravdu, kdo dřív přijde, ten dříve bere!😉 Nyní lituji té lepší, že jsem ji nevzal, ale pozdě bycha honit!🙄

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#6862 1. 1. 2010, 22:35
Vcelku slušná finta. Bankovka za korunu a poštovné 149,- Kč. č.a. 1393556543.

To jsem viděl poštovné i 350,- + vydražená aukce, naštěstí v jiné kategorii!😲

Profilový obrázek
climber28

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2009

#6863 2. 1. 2010, 11:29
Tak gratuluji "Miciko", jediný z 49(!) sledování, se rozhoupal, jinak šla do za nabídkou mimo Aukro!😉

Kdybych byl doma, byl by boj. Škoda, vypadala opravdu dobře.

Profilový obrázek
Jumbo

Uživatel

Zaregistrován:
12. 7. 2009

#6864 2. 1. 2010, 18:25
Profilový obrázek
mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

#6865 2. 1. 2010, 18:28

To víš, každý večer sedět doma a podepisovat balíček bankovek, to musí být otrava!😁

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#6866 2. 1. 2010, 19:38

Chtělo by to podepsat nějaký kousek z první republiky, např. rozsévače, tam je podpis jednoduchý.

Profilový obrázek
brouck

Uživatel

Zaregistrován:
6. 4. 2009

#6867 3. 1. 2011, 14:05

Chtěl bych poradit jak se zachovat k různým vykukům na Aukru. Na Aukru jsem už přes čtyři roky, celou dobu v pohodě, ale za posledního půl roku se mi už stalo podruhé, že mě prodejce obvinil z podvodu, když jsem reklamoval nakoupený materiál. Nejprve to byla bankovka, inzerovaný stav - UNC, luxus (na fotce nebylo nic poznat), přišla mi trochu ušpiněná, ale hlavně s ohnutým rohem. Prodejce to odbyl slovy, že ji posílal v UNC stavu, že jsem si ji ohnul při rozbalování. Sice šlo o pár korun, ale řekl jsem si, že se nenechám odbýt, ale toho tráveného času nad tím... A stejně jsem z něho všechny peníze nedostal nazpět. Teď řeším opět něco podobného. Sice jde o mince (proof sadu oběžných mincí), to že to prodejce poslal jako balík a tím pádem to šlo ke mě před vánoci 14 dní poštou, to už ani neřeším. Ale když jsem prodejci napsal, že mince mají počáteční oxidaci a že tím pádem chci peníze zpět, reakce byla taková, že chci vrátit jinou sadu (zaměnit za tu koupenou), kterou jsem koupil dříve - zkrátka jsem byl obviněn z podvodu. Jako sběratel bych si chtěl sem tam něco koupit a udělat radost a ne pořád něco řešit. Jaké máte zkušenosti vy? Nebo mám pech jen já? Vím, že člověk má být obezřetný, ale ono to vždy nejde, obzvlášť u mincí fotky moc neřeknou.
Omlouvám se za dlouhý spam, jen jsem si chtěl postěžovat:-)

Profilový obrázek
Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

#6868 3. 1. 2011, 14:29

Ja jsem nastesti nemusel takove problemy zatim resit, ale to bude spise tim, ze na aukru uz nenakupuju, ale obcas se pokusim neco prodat.

V pripadech jake popisujete jde hlavne o domluvu. A pokud prodejce neuzna chybu a neni ochotny se domluvit tak to musi byt opravdu tezke jak s dokazovanim jeho viny tak s vracenim penez ci jinou nahradou.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Profilový obrázek
majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

#6869 3. 1. 2011, 14:33

Já jsem na Aukru sice ani ne rok (navíc neprodávám a nakupuje pro mně známý), ale z vykuků jsem poměrně nešťastný. Zatím se mi stalo jenom to, že UNC bankovka přišla jen tak v běžné obálce mezi pár listy A4 (záhadným řízením osudu skutečně dorazila jako UNC). Navíc (protože mám poměrně málo bodů, takže vypadám jako nováček) mi chodí nabídky typu: "Pane kupte prsten - pravé zlato, došel mi benzín". Zatím to řeším tak, že když tady na fóru zaslechnu něco o nějakém chytrákovi, ignoruju jakoukoliv jeho nabídku (ať je sebelákavější). Snažím se kupovat jenom od lidí z tohoto fóra nebo prověřených prodejců nebo tam, kde je možnost osobního převzetí. Odrazují mně všelijaké věci typu "srandovních" popisů apod. Sice jsem takhle určitě přišel o spoustu zajímavých kousků, ale za to (potenciální) dohadování mi to nestojí. (A pak se spálím stejně někde jinde nějak jinak...)

Profilový obrázek
jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

#6870 3. 1. 2011, 15:07

Je to slozite neco poradit, vzdy jde o tvrzeni proti tvrzeni, aneb prodejce rika: "odeslal jsem UNC bankovku a vy jste si ji ohnul", kupujici rika: "neni to pravda, uz jsem ji takto nasel v dopise". V pripadnem sporu by urcite pomohlo, kdyz bude clovek tu vec, kterou koupil rozbalovat pred nezaujatymi svedky, ale to ma smysl rekneme v pripade, kdybychom to pak resili az soudne (napr.) Je to tezke, ja mam sam take nekolik negativnich zkusenosti - spatne deklarovane stavy, spatne zabalene veci a tak dale. "trava" se taky nedavno napalil na tu 1000/1944 poukazku, stav neodpovidal popisu ... tady je kazda rada draha ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.