Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
lukas0902

Uživatel

Zaregistrován:
20. 5. 2009

#7421 30. 1. 2011, 18:08
Samozřejmě, poste restante není problém, horší jak máte na hranici třeba 200 a více kilometrů. U m+ě je to jednoduché, do polska zajedu na kole za 10 minut.

dakujeme za tie perforacie, no pokial je to 200km je to horsie, zalezi na bankovke/minci🙂

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#7422 30. 1. 2011, 18:13

Samozřejmě pro pěknou bankovku si člověk zajede , nezáleží na kilometrech. Taky sem tam zajedu do rahy, Brna anebo Bratislavy a Trenčína. Někdy něco seženu, někdy si prostě udělám výlet. le jinak to nejde.

Profilový obrázek
numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

#7423 30. 1. 2011, 18:14
Samozřejmě, poste restante není problém, horší jak máte na hranici třeba 200 a více kilometrů. U m+ě je to jednoduché, do polska zajedu na kole za 10 minut.

v mojom pripade 150km :S

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#7424 30. 1. 2011, 18:18

prohlizec007 napsal/a:

...
A jestli má někdo u aukce napsané, že souhlasí se zasláním do zahraničí, vůbec to neznamená, že chce porušovat zákon. Prostě dává kupujícímu možnost opatřit si vývozní povolení. .....

omyl - povinnost získat povolení má osoba vyvážející, tedy odesílatel!!!
(kdo je vlastník v dannou chvíli v tomto nerozhoduje...!!!) 😐

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
prohlizec007

Uživatel

Zaregistrován:
18. 1. 2011

#7425 30. 1. 2011, 18:30
prohlizec007 napsal/a: ... A jestli má někdo u aukce napsané, že souhlasí se zasláním do zahraničí, vůbec to neznamená, že chce porušovat zákon. Prostě dává kupujícímu možnost opatřit si vývozní povolení. ..... ...

Přesně tak, to je pravda. Opak ale nikdo netrvrdil, špatně si to vykládáte. Získatel (kupující) může něco vydražit, ale již nemůže žádat, aby prodejce odeslal zákonem specifikovanou věc (sběratelský předmět starší 50-ti let) do zahraničí, pokud neprokáže, že je oprávněn si tuto konkrétní věc vyvést. Nebo si jí může převzít osobně v ČR a pak ať si dělá co chce 😁, třeba se může pokusit přejít s tímto kontrabandem zelenou hranici.

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#7426 30. 1. 2011, 18:31
Uvedu jeden konkrétní případ. Má matka pochází z Oravy, kda žijou její dvě sestry. Jejich dcera se vdala do Havířova. A pak to začalo. Když chtěli dovézt po rozdělení republiky v roce 1991 ledničku rodičům z Havířova na chatu na Oravu, bylo jim to zakázano. Rovněž, když vezli své dceři vlastní vypěstované brambory tak je museli na hranici vysapat. Vrcholem bylo, když na otázku, při další plánované návštěvě,cituji " Vezete nějaké maso anebo salámu" Můj strejdua odpověděl: ANO MEZI CHLEBOM". To ovšem eměl dělat, ponížení , kterého se dočkal od svých vlastních úředníků byla hrozná. Nechali je vyložit kompletně celé auto a podrobili je důklasdné osobní prohlídce. A dnes ani člověk neví, že přejel hranice. Takže vše je v lidech.

ten cas leti jak raketa🙂

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

#7427 30. 1. 2011, 18:44

jano7B9 napsal/a:

ten cas leti jak raketa🙂

No celníci tu republiku asi rozdělili ještě dříve než politici🙂.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#7428 30. 1. 2011, 18:54
Přesně tak, to je pravda. Opak ale nikdo netrvrdil, špatně si to vykládáte. Získatel (kupující) může něco vydražit, ale již nemůže žádat, aby prodejce odeslal zákonem specifikovanou věc (sběratelský předmět starší 50-ti let) do zahraničí, pokud neprokáže, že je oprávněn si tuto konkrétní věc vyvést. Nebo si jí může převzít osobně v ČR a pak ať si dělá co chce 😁, třeba se může pokusit přejít s tímto kontrabandem zelenou hranici.

pokud prodejce souhlasí se zasláním do zahraničí(nepíše se tam nic o předání), tedy automaticky již má(nebo zajistí) všechny věci nutné pro tuto realizaci obchodu dle platných zákonů v ČR!!!
Prostě a jednoduše se z toho nevykecáš, pokud prodáš Pepovi bydlícímu 1m za hranicí na Slovensku minci starou 51 let(třeba 1Kč 1946) a pošleš mu ji(a chytnou Tě), budeš mít popotahování(a veškeré následná řízení) Ty a kupující se může jen smát a požadovat peníze nazpět a ty zaplatíš po skončení řízení mastnou pokutu!!! Ač je to absurdní, dle tohoto zákona je to tak. 😈

Profilový obrázek
prohlizec007

Uživatel

Zaregistrován:
18. 1. 2011

#7429 30. 1. 2011, 19:07

:D To je opravdu velmi vtipný výklad zákona 😃 Spíše zahrnuje oblast filozofickou než právní, každopádně je to kravina na e-ntou 😆

Sice jsem se s takhle otrockým dodržováním zákona nikdy nesetkal, ale pokud se na něj prodejce odvolá, rádoby kupující, i když aukci vyhrál má prostě smůlu. Smluvní podmínky na áčku prodejci žádnou takovou povinnost, kterou naznačujete, neukládají, ani nemohou, protože samozřejmě nemohou být v rozporu se zákonem.

Tohle vlákno se mi líbí, sem budu chotit častěji, tady se člověk opravdu zasměje 😁

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#7430 30. 1. 2011, 19:49

věř si čemu chceš, ale tady jen dotaz směřoaný na úřad již padl a rekci máš zde... 😕

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.