Proč se všichni divíte, kolikrát jste tuto bankovku viděli nebo měli v rukách. Je pravda, že já jsem typoval cca 50.000,- Kč, i mě cena trochu překvapila. Ale toto je trh. Když to přirovnám k legionářovi 1923 , tak ten tady byl už několikrát, i v aukcích u Klima atd. TATO 10 Kč 1927 s. O se nabízela pouze jednou u Klima v roce 2007 v UNC a vyšla na 205.000,- Kč + 15 %. A to jsou skoro 4 roky zpátky, takže si myslím, že cena odpovídající výskytu.

A toto ma tiež pobavilo. Mňa ten reprint stál tuším 10 evry...

tráva, ja si tiež myslím, že cena nie je vysoká. Kedˇ pozerám len čisto na sériu u tejto bankovky, tak je omnoho vzácnejšia ako "legionár". Super kus. Mne sa zdá, že "legionár" nie je až taký zriedkavý (mimo aUNC,UNC) a jeho cena vzhľadom na popularitu je dosť vysoká.

Zdravím všechny. Upřímně musím říct, že cena mě také trochu překvapila, ale když se nad tím zamýšlím, souhlasím s Trávou. Že je bankovka s touto sérií cenná všichni víme, ale možná je trošku přehlížená. Upřímně, kdo jste ji měl v ruce osobně?
Já jsem na Aukru skoro 4 roky a mnou je teprve druhý kousek co je nabízený na Aukru (a ten předtím - bylo to více aukcí zároveň - ani nedošel do konce, prodejce je stáhl a prodal mimo), a cena není moc na trhu dána kvůli malému výskytu. Když jsem v létě nabízel celou svou sbírku tady na Sběrateli, byl jsem s bankovkami i v Aurei, a tam mi řekli (nevím přesně kdo z pánů), že za třicet let co se věnuje bankovkám, je to teprve čtvrtý kus co drží v ruce... Takže i to o něčem svědčí.
Já osobně si myslím, že cena půjde ještě víš, je dost podhodnocená z důvodu malého výskytu na trhu a tím pádem menšího množství materiálu pro určení ceny. Ale i přes tuto cenu musím upřímně říct, že se bankovky vzdávám velice nerad a nebýt okolností, nikdy bych ji neprodal, protože u ostatních vzacných bankovek je to většinou otázka ceny, kdežto u této jsou zatím peníze k ničemu, když není na trhu... Ale to je jen můj názor.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.