Řeším možný zahraniční nákup, ale chci alespoň částečně eliminovat možnost, že kupuji padělek... Prodávaná známka má vodoznak, ale i ten Wernerova dílna svým způsobem taky dělala. Zdá se mi to nebo je to realita, že padělek "tučňáka" nemá dokonale vykreslené pozadí oproti prodávané?
Odstín žluté mohou fotografie zkreslovat, nicméně s ohledem na stáří by měl být papír zašlejší a pocitově se mi nezdá zadní strana. Poradí někdo?

No po pravdě,
já jsem velmi nezkušený filatelista,
navíc Malvíny nějak zvlášt neupoutaly mou pozornost,
přesto zde mírně odpovím.
Ptát se na jakémkoli foru na barvy a podobně je zcela nesmyslné. Barvy odstíny, přiřazování ke katalogovým barvám je taková věc, že mám pocit, že je zcela zapovězena amaterům a odpovědi poskytnou proti příslušnému palmáre za posudek znalci v oboru. Pominu, že z pohledu laika je to uplně obráceně.
Já sám mám z celé krásné serie 1933 pouze jednu známku, one pound, u které raději nepolemizuji a nesnažím se jí nechat zezadu podepsat, protože jsem starý člověk a mám rád klid.
Proč jsem však odpověděl, píšete Wernerova dílna. ?? Můžete zmínit co tím máte na mysli?
Já osobně si myslím, že kvantum známek aktulně nabízených s tímto jménem, Werners,, je jen podnikatelský záměr dát výrobkům inkoustových tiskáren trochu lepší imidž.
nemá to nic společného s fundovanými falsifikátory François Fournier či dalšími.
Takže žádná Wernerova dílna neexistuje.
Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.