Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
AntiCorro

Uživatel

Zaregistrován:
15. 10. 2023

#1 25. 6. 2025, 00:14

Řeším možný zahraniční nákup, ale chci alespoň částečně eliminovat možnost, že kupuji padělek... Prodávaná známka má vodoznak, ale i ten Wernerova dílna svým způsobem taky dělala. Zdá se mi to nebo je to realita, že padělek "tučňáka" nemá dokonale vykreslené pozadí oproti prodávané?
Odstín žluté mohou fotografie zkreslovat, nicméně s ohledem na stáří by měl být papír zašlejší a pocitově se mi nezdá zadní strana. Poradí někdo?

Poslední úpravu provedl(a) AntiCorro v 25. 6. 2025, 00:56
Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#2 25. 6. 2025, 16:18

No po pravdě,

já jsem velmi nezkušený filatelista,

navíc Malvíny nějak zvlášt neupoutaly mou pozornost,

přesto zde mírně odpovím.

Ptát se na jakémkoli foru na barvy a podobně je zcela nesmyslné. Barvy odstíny, přiřazování ke katalogovým barvám je taková věc, že mám pocit, že je zcela zapovězena amaterům a odpovědi poskytnou proti příslušnému palmáre za posudek znalci v oboru. Pominu, že z pohledu laika je to uplně obráceně.

Já sám mám z celé krásné serie 1933 pouze jednu známku, one pound, u které raději nepolemizuji a nesnažím se jí nechat zezadu podepsat, protože jsem starý člověk a mám rád klid.

Proč jsem však odpověděl, píšete Wernerova dílna. ?? Můžete zmínit co tím máte na mysli?

Já osobně si myslím, že kvantum známek aktulně nabízených s tímto jménem, Werners,, je jen podnikatelský záměr dát výrobkům inkoustových tiskáren trochu lepší imidž.

nemá to nic společného s fundovanými falsifikátory François Fournier či dalšími.

Takže žádná Wernerova dílna neexistuje.

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Poslední úpravu provedl(a) koolabs v 25. 6. 2025, 16:25

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.