Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Mohl bych se ještě zeptat, co si myslíte o hodinách viz odkaz?
https://www.sbazar.cz/LenVro/detail/61013957-prodam-starozitne-jednozavazove-videnske-hodiny
Rád bych si pořídil hodiny vyrobené v letech 1850-1870.

Ty hodiny se strojkem remember rechs s tím gravírovaným pendlem a závažím jsou také moc pěkné.Dal by mě je levněji.
Zkuste pánovi napsat, že mu nabídnete o 1000kč méně, jistě na to přistoupí.

Takto vyfocené mi to připadá jako tzv. malé závažovky. Navíc ten malý ciferník by tomu napovídal. Možná bych to trochu zvážil jestli koupit nebo hledat dál. Jednozávažovek je málo a malých jednozávažovek ještě mín. Možná by potom opravdu mohli mít cenu i okolo těch 11 000. Ale je to jen můj názor. Sám mám jedny malé jednozávažovky, houslovky a kdyby mi někdo za ně nabídl 11 000 tak se jen usměju a pošlu ho rovnou pryč..pro mě by měli ještě větší cenu. Jak jsou vysoké?

Nie sú to viedenske, ale nemecké typu Becker, ale nie je to Becker. Ja mám radšej Viedeň, sú také delikátne aj pomerne s tichím chodom. Mám mesačného Rescha a skoro ich ani nepočuť, veĺmi jemnný chod. Ale každý má radšej niečo iné!

V předchozím příspěvku jsem odpovídal Jardelllovi.
Fenix188: Přesně si již nevzpomínám, ale cca 120 cm. V porovnání s výškou ostatních hodin, které má pán na stěně mi přišly běžné. Hned vedle nich měl pověšen i jiné jednozávažovky a ty byly menší, ale s podstatně vyšší cenou🙂.

Toto nejsou vídenské hodiny. A nic bych za to nedal, že tento pán se i tu na foru kdysi prezentoval jako sběratel. Asi přerostl ve překupníka..no, dobře že už tu není. Orava má pravdu,že vídenské hodiny mají jemnější chod ale hodně záleží i na typu skřínky. Ta bedna je totiž jako reproduktor. Mám secesní hodiny a v nich Beckera. Jsou tu na fotce s těmi arabskými číslicemi. U nich kolikrát musím otevřít dvířka abych vůbec slyšel, jak tikají. A bití se lahodně tlumeně rozléhá, fakt se pod nima dá spát. Nebo ty řezbované houslovky tu co mám od Resche. To byl šrot když jsem je koupil a uplně naposled jsem do nich dával skla. Chvilku strojek běhal jen v bedně bez skel a krásně to odbíjelo i tikalo. Když jsem to uzavřel tak to je gong jak na kostele a tiká to jak starý budík 😃 .

Jejda lidi, píšete odpovědi dříve než stačím napsat já na předchozí příspěvek🙂. Proto jsem tady na fóru, abych si nechal poradit. Vzhledem k tomu, že chci opravdu tiché hodiny, tak dám přednost vídeňským.
Dotaz na Fenixe188: souhlasíte s Oravou ohledně původu strojku u těch prvních jednozávažovek (vídeňský)?
A teď další zcela neodborný dotaz. Jakou mám počítat cca cenovou kalkulaci na vyčištění/promazání strojku, výměnu ručičky a nové střívko k závaží?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.