Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Ty jednozávažovky bych viděl okolo toho roku 1860. Dvouzávažovky jsou, jak píše Nick, seskládané, byl v tom jiný držák a dle motivu se též přikláním k určenému roku. Cena se určuje těžko. Když v tom jednozávažovém bude měsíční stroj, je 13 000 málo, když sedmidenní, může to být moc ale věřím i tak,že časem si to při dnešních cenách kupce najde. Ten držák - odkud máte prosím zdroj, že je to patent z roku 1900 a používán od roku 1901 ? Vidím, že je tam číslo patentu ale nikde jsem to nenašel (nejsem s internetem moc kamarád..) Jinak kotvu ve svém znaku začal na strojcích použivat Becker už v roce 1852.

Ty jednozávažovky bych viděl okolo toho roku 1860. Dvouzávažovky jsou, jak píše Nick, seskládané, byl v tom jiný držák a dle motivu se též přikláním k určenému roku. Cena se určuje těžko. Když v tom jednozávažovém bude měsíční stroj, je 13 000 málo, když sedmidenní, může to být moc ale věřím i tak,že časem si to při dnešních cenách kupce najde. Ten držák - odkud máte prosím zdroj, že je to patent z roku 1900 a používán od roku 1901 ? Vidím, že je tam číslo patentu ale nikde jsem to nenašel (nejsem s internetem moc kamarád..) Jinak kotvu ve svém znaku začal na strojcích použivat Becker už v roce 1852.

Tak to jste mne zaskočil. Informace k držáku jsem usilovně hledal koncem srpna a nějak jsem se na ten patent (včetně informací o jeho registraci a následném využití) dostal buď ze stránek fóra Chronomag.cz nebo přes forum kde zveřejnil své číslování Broumovského GB Johnn Hubby (https://mb.nawcc.org/threads/post-your-gustav-becker-clocks-here.10545/page-60). Tehdy jsem si to jen přečetl a odkaz jsem si neuložil, nepředpokládal jsem, že jej budu potřebovat. Možná si to také nepamatuji přesně a ten patent byl z roku 1899 a do výroby to šlo 1900. Bral jsem to jen jako zajímavost.

Uff, tak jsem našel informaci u Johna Hubbyho (prostřední příspěvek) kde se vyjadřuje jak k prvnímu používání tyčového gongu jak v Broumově tak i Freiburgu:
https://mb.nawcc.org/threads/gustave-becker-rod-vs-spiral-gong.102561/
Nebyl jsem tedy daleko od pravdy😉 . Jsem si ale jistý, že když jsem hledal informace o patentu č. 1640 tak jsem se dostal přímo na výpis z patentního úřadu a ne jen na informaci na foru.

Tak se mi podařilo získat nějaké fotky těch jednozávažových hodin i se strojkem a ciferníkem, který je jak jsem zjistil popraskán. Jedná se prosím o vídeňský strojek nebo něco obyčejného? Odpovídalo by stáří hodin tedy roku 1860 jak jste naznačili? Prodejce je nakonec ochotný prodat hodiny za 11 tis. Je to stále moc?
Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.