Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#21 28. 12. 2018, 10:15

Teď už mysli hodinářsky a rozlišuj hodiny na pérovky (péro) a pendlovky (závaží)... to bude začátek.Všem hodinám , které mají pendl říká pendlovky jen nýmand a naprostý laik, to už teď nebudeš 😉

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#22 28. 12. 2018, 10:31

Chlapci, velmi rád jsi čtu vaše debatní příspěvky a to nejen v tomto chlívku.
Celkem chápu vaší(skladovací, rodinnou🙂 ) problematiku a docela živě jsi to umím při nadšené sběratelské vášni představit. ..
Pánové co takhle "zabrouzdat,,k numismatice,nebo notafilii, faleristice,či filatelii atd....krásné sběratelské oblasti a hlavně nezaberou tolik místa🙂

Profilový obrázek
nick1

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2017

#23 28. 12. 2018, 10:52

rád by som zablúdil k numizmatike alebo filatelii.Musel by som zas študovať danú problematiku a v mojom veku už sa mi nechce.Tiež je to krásne zberatelské odvetvie.Raz som mal na návšteve zberatela faleristiky ktorý skonštatoval že mi závidí zbieranie hodín,pretože ja mám zbierku stále na očiach a on musí všetko vyťahovať zo šuplíkov keď chce vidieť svoju zbierku

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#24 28. 12. 2018, 10:55
V pořádku, ale než dáš deset litrů a víc, tak to dej sem a my ti řekneme jestli to má tu cenu. Jde o to, abys nemusel investovat do jejich dalších oprav, nebo úprav a nepřišly tě dráž než je nezbytné. Jde o to, že ty si je sám nezprovozníš , neopravíš stroj a bednu si taky nedáš dohromady. Prostě ti poradíme hodiny, které koupíš a rovnou pověsíš. Když kupuješ nové auto, tak taky předpokládáš, že třeba 4 roky neinvestuješ do oprav.Koupíš a jezdíš...Hlavně, když pak bude malý problém s chodem, tak to nemám k tobě daleko a nebo zavoláš, telefon máš...

Jasně Jirko, že se před koupí závažových hodin poradím, děkuji.Rád si vyslechnu názory lidí, co mají zkušenosti po stránce sběratelské a co do toho dělají.Je to hezký koníček a ty moje pérovky byly pro mne cenově dostupné.

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#25 28. 12. 2018, 11:00
Chlapci, velmi rád jsi čtu vaše debatní příspěvky a to nejen v tomto chlívku. Celkem chápu vaší(skladovací, rodinnou🙂 ) problematiku a docela živě jsi to umím při nadšené sběratelské vášni představit. .. Pánové co takhle "zabrouzdat,,k numismatice,nebo notafilii, faleristice,či filatelii atd....krásné sběratelské oblasti a hlavně nezaberou tolik místa🙂

Jo filatelie je také hezký obor. Mám album po dědovi a jsou v něm protektoriátní známky. Až budu v důchodu,tak za 30let,tak bych se tomu i věnoval. Nohy v teple, v uších naslouchátka, lupu a povalím. :-)

Profilový obrázek
Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

#26 28. 12. 2018, 11:08

nick1 napsal/a:

rád by som zablúdil k numizmatike alebo filatelii.Musel by som zas študovať danú problematiku a v mojom veku už sa mi nechce.Tiež je to krásne zberatelské odvetvie.Raz som mal na návšteve zberatela faleristiky ktorý skonštatoval že mi závidí zbieranie hodín,pretože ja mám zbierku stále na očiach a on musí všetko vyťahovať zo šuplíkov keď chce vidieť svoju zbierku

Tak to je krásné konstatování zběratele faleristiky, něco na tom pravdy bude🙂 ....to vytahování ke kochání je věčný problém a vitríny,či rámování u některých vzácnějších kousků s mnoha ohledu nelze. .Největším problémem sběratelů jsou nejspíš bankovní sejfy 😐

Profilový obrázek
nick1

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2017

#27 28. 12. 2018, 11:09

to že na dôchodku budete mať čas tak to nie je isté.Skôr sa budete starať o vnúčatá a času bude menej.Zbieranie hodín je časovo a finančne náročný koníček,takže ozaj len pre potešenie kúpiť tak ako povedal lachtan 2-3kusy a dosť.Má to však jednu veľkú výhodu,keď máte plné steny hodín,netreba tak často maľovať

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#28 28. 12. 2018, 12:15

A nebo se vnoučata budou starat o mě, ale o tom pochybuji:-)
Máte pravdu, také to vidím na dva hezké kousky a konec. Třeba to po mě někoho chytne a bude v tom pokračovat..A co se týče malování, tak to neznáte moji starou. Ta by snad našla pavučinu i tam, kde pavouk nikdy nebyl.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#29 28. 12. 2018, 12:36

Třeba to po mě někoho chytne a bude v tom pokračovat. No s tím moc nepočítej, protože já mám dva syny a žádný to v bytě nechce. Tak spíš ti vnuci by ti mohli dát šanci, že budou pokračovat. Ale to bude až za dlouho, protože ty jsi ještě mlaďoch. Tak spíš schraňuj jen ty nejlepší kousky co se týká starožitností ať těm vnukům nenecháš jen šepleť. No a co se týče mne, já mám starožitnosti moc rád, ale sbírám všechno , ale mám to pro potěchu a i jako investici. Pokud je zle , tak mám kde šáhnout a vytáhnout peníze. Dobře rozmyslím co koupit a koupím to za dvoutřetinovou cenu maximálně. Za normální cenu si to můžu koupit ve starožitnictví přece, tak proč přeplácet ? Koupím něco za pětistovku příklad a těším se z toho, pokud nepotřebuji nutně peníze, tak se toho nezbavuji ... pokud potřebuji, tak se mám čeho vzdát a peníze získám. Ber to, jako investici mimo sběratelské hledisko... dej si pětistovku do banky a kolik dostaneš na úrocích, tedy kolik ti pětistovka vynese v bance. U sběratelských věcí je to jinak a i u těch, co třeba nesbíráš .... je to zároveň i investice, které rozumíš stejně, jako člověk který investuje do akcií. No a teď zrovna si budu muset nechat udělat zuby, protože jsem o ně přišel, tak šahám do věcí, které jsem nějak nesbíral a mají svou cenu a doteď mně těšily, ale je čas zúročit své znalosti a investici. Tak tam šáhnu, jako do banky , ale s větším úrokem než v bance a ty zpropadené zuby si pořídím a nešahám do peněz z výplaty.

Profilový obrázek
Dargor6

Uživatel

Zaregistrován:
14. 11. 2013

#30 28. 12. 2018, 13:16

Presne toto aj ja vravím - dať peniaze do banky za smiešny úrok alebo mať doma peknú vec, ktorú v prípade nutnosti človek predá s lepším úrokom:-) Mňa napríklad celkom chytila starožitná fajansa, minule sa mi podarilo za 7 Eur kúpiť džbán z druhej polovice 17. storočia (neurčovala som ja, ale PhDr. Pajer). V prípade núdze by som sa skôr vedela vzdať fajansy ako napríklad mojich drevorezieb či striebra. Stačí sledovať príklad kremnickej kameniny - kým pred dvomi rokmi šli taniere po 15-20 Eur, dnes idú rovnaké po 30-40 Eur, a to je nárast len za necelé dva roky. Takže vytešujme sa, kým môžme ešte čo to kúpiť za slušný peniaz, lebo budúce generácie si myslím že to už budú mať oveľa, oveľa ťažšie.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.