Trochu Tě opravím, Draku. Šel za 900 + poplatky.
Kromě něj mi ze Slezska přišla ještě tato stříbrná medaile z dílny vratislavského rytce Georga Wilhelma Kittela (1694 - 1769) k úmrtí Karla VI. a vstupu pruských vojsk do Slezska. 😋
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

jo, díval jsem se že jsi medaili dostal levně za volačku 😉
Mám v bance ve sbírce stylem podobnou na třetí dobytí Prahy Pruskem, ale platil jsem ji tehdy mnohem více.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Před pár dny mi přišla z Polska kniha (Zloto czasów dynastii Jagiellonów), ve které je mimo jiné i kvalitní fotografie raritního kladského guldenu Ulricha z Hardeggu raženého v Kladsku (jsou známy tuším tři exempláře). Nechanický a Šafář ve své knize publikovali pouze perokresbu převzatou z Friedensburga.
Takže jen tak na pokuk, tuhle minci mít nikdy nebudu 😁
Obrázky:
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

Mno, tady je trošku problém😃 Ta kniha má vydavatelskou cenu 550 zl., ale Niemczyk jednou za čas vystaví několik kusů na Allegru od 1 zl. a prodávají se za cca 70 - 100zl. Počítám, že se jich totiž neprodává tolik, kolik by chtěli. Ale můžu je hlídat a až se objeví, dát echo.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

tak na netu se běžně prodává za 300 zl, což už je rozumnější ....., ale i tak je to dost😞 ... ale vypadá to na opravdu pěknou knížku, díky za tip ... také si ji pořídím ... :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.