Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

je jasne že to prebiehalo tak nejak ako po rozpade monarchie. Istý čas sa používali šable so vzorom bez zmeny, potom sa na portepeečka dávali krycie stužky (bielo červené) a vymena prebiehala postupne.
V tomto prípade sa teda asi prikloníme k verzii že sa jedná o četníkov, ktorí v krátkom medziobdobí dostali šable s najjednoduchším ale jasným symbolom, že sú predstavitelia novej moci - Slovenskej republiky.
Veľa ich asi nebude.
Nejaký tip kto tie koše vyrobil ? (sandrik ? považská bystrica ? štos ?)
v krátkom čase by som mal mať šablu v ruke, ak majiteľ dovolí postnem sem potom detailné fotky

je jasne že to prebiehalo tak nejak ako po rozpade monarchie. Istý čas sa používali šable so vzorom bez zmeny, potom sa na portepeečka dávali krycie stužky (bielo červené) a vymena prebiehala postupne.
jojo, byla to radost, dost jste trpěli pod "Čehúny" Chudák Jilemnický a další Češi, kteří na Slovensku učili a další, je mi z toho velmi smutno.
Ladislavaliev@atlas.cz

Nové to určitě není, měl jsem jednu. Znak je "litý" / lisovaný s košem, nejedná se o žádnou dodatečnou úpravu - ani by nebylo jak ji udělat - znak má vystouplý reliéf. Nemám to ničím podložené, ale už jen tím, že koš je vlastně rotmistr, jen se znakem, si myslím, že se jedná o armádu.

Altmann, riešime sablu, držme si nadhľad. Ja si mimochodom myslím ze Česi Slovensko neskutočne pozdvihli a pomohli v časoch keď išlo o existenciu národa. Vybudovali priemysel, školy, univerzity, energetiku. Slovensko v podstate nemalo inteligenciu. Otázka prečo sa 2x rozpadol spoločný štát je hlbšia a ja nejdem špekulovať. Berme dejiny aké sú.

Nějak jsem nasratý na celý svět!
Studoval jsem na Slovensku, Slovensko mám rád a co se nám povedlo. Byla to jedna skupina Československých lumpíků a dnes mám extra lumpíky Slovenské, extra lumpíky České, počet obyvatel je zhruba stejný a zlodějina je téměř legalizovaná.
No, ale ta šavle má přednost.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.