Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

Profilový obrázek
nevim

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2006

#1 1. 10. 2008, 18:31

Dobrý den,
po dlouhé době se mi znovu do ruky dostala tato známka (pof. 95z). Neustále mi vrtá hlavou zda je to evidentní padělek, anebo jestli stojí za to ji nechat ozkoušet. Proto sem ji naskenoval v řádné kvalitě (nezalekněte se, prosím, 8 Mb soubouru). Když jsem porovnával přetisk na této známce (typ f) s tím uváděným v katalogu, mám pocit že se poměrně schodují. Matoucí pro mě je to, že přetisk je v neobvykle špatné kvalitě a slovo "Pošta" je rozmazané. Na druhou stranu se zdá, že razítko bylo dáno až na přetisk. Proto se na Vás obracím s žádostí o shlédnutí této známky. Také by mě zajímalo, jakou hodnotu má známka v případě, že by se jednalo o padělek.
http://uloz.to/802831/sejmout.jpg
Předem děkuji za odpověď.

Profilový obrázek
vdcad

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2008

#2 7. 10. 2008, 15:08

Zdravím, jsem tu nový - taky mám tuto známku a taky si nejsem jistý pravostí.
Musím se zde ještě zorientovat kolik se účtuje ověření.

Profilový obrázek
skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

#3 9. 10. 2008, 11:36

Padělky se zhruba prodá vají za jednu setinu ceny originální známky.Co jsem se zatím koukal na přetisk,pak jsou tam znaky přetisku F.Musí se ještě určit podtyp a hlavně nascanovat i zadní strana známky.To kvůli určování,jakou technikou byl přetisk udělaný.Knihtisk nesmí prosakovat na zadní stranu známky.🙂 Skrblík

Profilový obrázek
nevim

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2006

#4 9. 10. 2008, 18:10

Moc Vám děkuji za reakci. Naskenoval jsem i zadní stranu známky, abyste mohl udělat objektivní soud. Moc vám předem děkuji za radu, potřebuji totiž vědět, zda má smysl známku dát k ocenění
http://leteckaposta.cz/628409749

Profilový obrázek
nevim

Uživatel

Zaregistrován:
5. 2. 2006

#5 19. 10. 2008, 10:07

Tak co, najde se někdo kdo je schopen přispět svým názorem?
Děkuji:)

Profilový obrázek
solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

#6 23. 10. 2008, 08:37

Zdravím,
přetisk mi přijde moc "dokonalý" na to aby byl pravý ... chybí mu třeba typická spojka mezi první 1 a 9, písmeno "A" ve slově POŠTA je moc hranaté, sklon přetisku je úplně jiný než má správně být. Zkuste si na to někde půjčit nebo koupit Pofis etalon, tím se dá přetisk celkem dobře ověřit a určit i podtyp. Podle mého názoru je to falzum.

Solmyr

Profilový obrázek
solmyr

Uživatel

Zaregistrován:
20. 3. 2008

#7 23. 10. 2008, 08:48

Zdravím,
ještě k tomu razítku .. nevím v jakém stavu je lep, ale často se objevují i poštou prošlá falza nebo bylo poštovní razítko dáno až na falzum přetisku pro zvýšení jeho důvěryhodnosti. Sběratelé a falzifikátoři dělali s razítky leccos ... nechávali si dopisy razítkovat "z ochoty", zpětně přetáčeli data na razítkách atd.

Solmyr

Profilový obrázek
skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

#8 27. 10. 2008, 11:08

m na jiný internet,tady mi nechtějí dovolit otevřít obrázek.Pokusím se o to ve středu.Jinak mám hlavu v pejru,každý týden mi asi jeden a ten samý pachatel vykrádá kvartýr.Potřebuju sehnat červenou krevní sůl.Ta ve směsi s jinou chemickou látkou označí nesmazatelně pachatele krádeže na dobu 3 týdnů.

Profilový obrázek
Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

#9 27. 10. 2008, 16:54
m na jiný internet,tady mi nechtějí dovolit otevřít obrázek.Pokusím se o to ve středu.Jinak mám hlavu v pejru,každý týden mi asi jeden a ten samý pachatel vykrádá kvartýr.Potřebuju sehnat červenou krevní sůl.Ta ve směsi s jinou chemickou látkou označí nesmazatelně pachatele krádeže na dobu 3 týdnů.

kdyby sis ten kvartyr poradne zabezpecil tak nemusis vymejslet pochybny hokuspokusy se soli 😁 😁 🙄 😁

Profilový obrázek
skrblik

Uživatel

Zaregistrován:
14. 1. 2008

#10 29. 10. 2008, 09:23

Přetisk splňuje poznávací znaky knihtisku.Takže už jen určit podtip přetisku
a zjistit z jakého byl známkového pole.takže myslím si,že předběžně by nebylo na škodu skutečně přemýšlet o znalci.Navrhoval bych Beneše,Karásek je už moc zprofanovanej.Ale je mi divný,že na něm není značka Lešetického a nebo alespoN Gilberta,Mrňáka a nebo Tribuny.Tak vzácná vec 90 let neověřená je opravdu k zamyšlení.Zkuste napsat historii známky.Skrblík🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.