Profilový obrázek
arc

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2019

#131 6. 8. 2024, 22:51
To bol môj predaj a predaj sa nerealizoval kvôli nízkej cene.

Luciano92 napsal/a:

Aké staré komentáre? 😃 prosím vás nedomyšlajte si lebo ste na smiech😃

prodejce: Lukass92
kupující: JohnnyX1
https://aukro.cz/uzivatel/JohnnyX1

Lukass92 (54) (Prodávající)
Transakce proběhla úspěšně. Doporučeno
Vsetko ok, dohoda aj dodanie. Odporucam
Pozitivní[Přidáno: 23. prosince 2021, 15:24]
Pozitivní 22. prosince 2021, 19:32 7001608851

Vsechno OK, doporucuji
Pozitivní[Přidáno: 2. září 2021, 08:46]
Pozitivní 23. září 2021, 01:49 6995165502

když se podívám na komentáře Lukass92, tak na první straně je kromě asi 3 aukcí všude mezi přihazujícími J...1 (6), tj. JohnnyX1 - tady třeba určoval cenu https://aukro.cz/1-4-toliar-1695-kb-7065395435

Profilový obrázek
Luciano92

Uživatel

Zaregistrován:
5. 7. 2016

#132 6. 8. 2024, 23:55

arc napsal/a:

prodejce: Lukass92
kupující: JohnnyX1
https://aukro.cz/uzivatel/JohnnyX1

Vsetko ok, dohoda aj dodanie. Odporucam
Pozitivní[Přidáno: 23. prosince 2021, 15:24]
Pozitivní 22. prosince 2021, 19:32 7001608851

Vsechno OK, doporucuji
Pozitivní[Přidáno: 2. září 2021, 08:46]
Pozitivní 23. září 2021, 01:49 6995165502

když se podívám na komentáře Lukass92, tak na první straně je kromě asi 3 aukcí všude mezi přihazujícími J...1 (6), tj. JohnnyX1 - tady třeba určoval cenu https://aukro.cz/1-4-toliar-1695-kb-7065395435

Viete koľko ma užívateľov aukro ? Spomenuty užívateľ bude jediný ktorý sa začína na J a 1 však? Prosím vás prestaňte už stouto konšpiraciou lebo ste vážne na smiech😃 Spomenutý užívateľ odomna asi kúpil 2 krát mince tak asi prirodzene bude prihadzovat na mince. Ale na pohľadnice a ostatné predaje mimo numizmatika to určite nebol tento užívateľ ale druhy.Pri poslednych aukciach toliarov sa tiež opakovali dražitelia to bolo podla vas tiež dohodnute vsak? Ibaže by to bolo preto že zbierajú toliare však? Čo ke keby ste miesto lustrovania môjho profilu poskytol aj svoj aukro profil? Stavím sa že v niektorých aukciach sa budú zhodovať tiež pismena užívateľov ale ja na rozdiel od vás nebudem hneď niekoho označovať podvodník

Profilový obrázek
nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

#133 7. 8. 2024, 00:30

Seš podvodník, dle podmínek aukra se vítězným příhozem uzavírá kupní smlouva, kterou lze zrušit jenom za přesně daných podmínek, které dohodu stran nezahrnují. Samozřejmě tím také aukro přichází o provizi, proto to nedovoluje. Jsou samozřejmě kupující, kteří nad podvodníky jako ty radši mávnou rukou, protože jim pohrozí negativním komentářem. Dá se proti tomu bránit, ale lidi často radši grázlovi jako ty ustoupí. Bohužel.
Ale ta tvoje podlost a křiváctví se ti vrátí, neboj se. Na každou svini se vaří voda, jak se u nás říká.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#134 7. 8. 2024, 08:12

Tak páni arc, Luciano92 a ostatní, ktorí ste sa zapojili do tejto nezmyselnej a pod úroveň debaty ako moderátor uzamykám túto tému.

Je to pod úroveň tohto fóra, aby sa tu niektorí, navzájom nesympatický členovia obviňovali podvodníctvom.
Ak nemáte do sekcie Filokartie prispieť s postmi, ktoré boli na úrovni, prosím nepíšte sem, len čítajte
Ďakujem za pochopenie.

Smith

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
bbcuk

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2018

#135 26. 3. 2025, 13:49

Mám z dědictví dvě velké krabice od bot, obě napěchované pohlednicemi. Ty pocházejí postupně od asi 30-tých let do cca 70-tých let minulého století. Jsou z části z ČSR, ČSSR, dále z celého světa, z Evropy i z Asie. Některé jsou prošlé poštou, jiné jsou neprošlé, koupené asi jako vzpomínka na exotické krajiny.

Nabízím vše někomu, kdo sbírá pohlednice. A hned dodávám:

Nechtějte po mne abych pohledy scanoval nebo fotil a někde vystavoval. Scanování by zabralo měsíce. Focení týdny. Čas má svoji cenu (alespoň pro mne).

Maximálně spočítám počet kusů a seznam kolik kterých odkud je. I to mi zabere tak 1/2 dne. Nebudu prodávat po kusech, dle výběru ap. Prodávám celek, obě bedny. Když se nepovede prodat, půjde to příští zimu do kotle na pevná paliva jako papírový odpad na topení.

Můžu poslat poštou ve veliké bedně kamkoliv v ČR.

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#136 26. 3. 2025, 14:25
Mám z dědictví dvě velké krabice od bot, obě napěchované pohlednicemi. Ty pocházejí postupně od asi 30-tých let do cca 70-tých let minulého století. Jsou z části z ČSR, ČSSR, dále z celého světa, z Evropy i z Asie. Některé jsou prošlé poštou, jiné jsou neprošlé, koupené asi jako vzpomínka na exotické krajiny. Nabízím vše někomu, kdo sbírá pohlednice. A hned dodávám: Nechtějte po mne abych pohledy scanoval nebo fotil a někde vystavoval. Scanování by zabralo měsíce. Focení týdny. Čas má svoji cenu (alespoň pro mne). ...

Doporucoval bych misto seznamu udelat par spolecnych fotek - to by Vam zabralo 5-15 minut a vypovidaci hodnota by byla daleko vyssi - jde napr. take o zachovalost. Vyfotte starsi pohlednice nebo ty, ktere Vam pripadaji zajimave. Fotky prodavaji, bez nich je to zajic v pytli, ktereho nikdo nekoupi.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
bbcuk

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2018

#137 26. 3. 2025, 17:30

Zatím jsem tomu dnes odpoledne věnoval 2 hodiny a pouze jsem spočítal 3/4 obsahu 1.bedny. Roztřídil jsem na prošlé oběhem a čisté (neprošlé) a podle zemí. Dobral jsem se k číslu 967 kusů. Zhruba 2/3 jsou čisté a 1/3 jsou prošlé poštou. Zbývá ještě 1/4 z 1.bedny a stejně velká druhá bedna. Odhad je teda asi 2000 kusů pohlednic. Soupisu a třídění bude nutno věnovat ještě asi 3 hodiny času. To už bude 5 hodin celkem.

K focení ... problém je kde jak vyfotit na hromadě 2000 pohlednic. Nemám totiž moc místo, kde to fotit. Vyházet na hromadu někde na chodbě u okna, vyfotit hromadu pohlednic... a jaký to bude mít smysl. Nebo vyfotit dvě bedny s napěchovanými pohlednicemi. To nedává smysl. Po vyfocení pohledy zase uklidit zařadit do beden. Pak musím uprázdnit stůl, odnést z něj počítač a přinést starý počítač s wokny XP, k němu monitor a klávesnici. Připojit foťák, stahnout fotky. Nový počítač s wokny 7 totiž nemá ovladač pro můj foťák Canon 3D. Po stažení fotek, nahrát soubory na flashku, odstěhovat počítač s wokny XP, vrátit nový počítač s wokny 7,, přenést fotky na nový počítač a zmenšit je v grafickém editoru na rozumnou velikost. To je včetně stěhování počítačů práce na další hodinu ...

Profilový obrázek
jansvi

Uživatel

Zaregistrován:
14. 4. 2010

#138 26. 3. 2025, 18:19

Nuz ako je vidiet, tak ste si sam pomohol a podla mna temer na 100% urobil zakladne triedenie, ktore v mnohom staci na predaj aj bez foto. Ak su to pohladnice od 1930 - 1970 nuz zrejme kazdy zberatel pozna ich zberatelsku hodnotu. Kedze to mate uz aj podla statov, tak ste zase dalej. Ak odpoviete zaujemcovi o kupu podla jeho zberatelskeho statu, tak sa mozno doberiete aj predaja. Ak to budete chciet takto predat. Ak by ste tam aj slovenske, tak poprosim aspon ake mnozstvo.Vdaka.

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#139 26. 3. 2025, 18:35
Zatím jsem tomu dnes odpoledne věnoval 2 hodiny a pouze jsem spočítal 3/4 obsahu 1.bedny. Roztřídil jsem na prošlé oběhem a čisté (neprošlé) a podle zemí. Dobral jsem se k číslu 967 kusů. Zhruba 2/3 jsou čisté a 1/3 jsou prošlé poštou. Zbývá ještě 1/4 z 1.bedny a stejně velká druhá bedna. Odhad je teda asi 2000 kusů pohlednic. Soupisu a třídění bude nutno věnovat ještě asi 3 hodiny času. To už bude 5 hodin celkem. K focení ... problém je kde jak vyfotit na hromadě 2000 pohlednic. Nemám totiž moc místo, kde to fotit. Vyházet na hromadu někde na chodbě u okna, vyfotit hromadu pohlednic... a jaký to bude mít smysl. Nebo vyfotit dvě bedny s napěchovanými pohlednicemi. To nedává smysl. Po vyfocení pohledy zase uklidit zařadit do beden. Pak musím uprázdnit stůl, odnést z něj počítač a přinést starý počítač s wokny XP, k němu monitor a klávesnici. Připojit foťák, stahnout fotky. Nový počítač s wokny 7 totiž nemá ovladač pro můj foťák Canon 3D. Po stažení fotek, nahrát soubory na flashku, odstěhovat počítač s wokny XP, vrátit nový počítač s wokny 7,, přenést fotky na nový počítač a zmenšit je v grafickém editoru na rozumnou velikost. To je včetně stěhování počítačů práce na další hodinu ...

Nenapadlo mi, ze s focenim mate technicky problem. Pro me je to zakladni prodejni metoda, takze jsem schopen udelat fotky a poslat je behem par minut. Pokud to nejde, neda se nic delat. (Nemel jsem na mysli fotit vse, ale treba jen 10 vybranych pohlednic na jedne fotce + k tomu dodat dalsi informace.)

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
bbcuk

Uživatel

Zaregistrován:
7. 4. 2018

#140 27. 3. 2025, 11:42
Nuz ako je vidiet, tak ste si sam pomohol a podla mna temer na 100% urobil zakladne triedenie, ktore v mnohom staci na predaj aj bez foto. Ak su to pohladnice od 1930 - 1970 nuz zrejme kazdy zberatel pozna ich zberatelsku hodnotu. Kedze to mate uz aj podla statov, tak ste zase dalej. Ak odpoviete zaujemcovi o kupu podla jeho zberatelskeho statu, tak sa mozno doberiete aj predaja. Ak to budete chciet takto predat. Ak by ste tam aj slovenske, tak poprosim aspon ake mnozstvo.Vdaka.

Slovenské pohledy tam jsou zařazené v ČSSR. Roztřídit na Česko a Slovensko a Moravu je další roztřiďování. To zabere čas. Pak se zase ozve někdo chytrý, jestli by to nešlo roztřídit ještě podle měst ... Tak to můžu dělat soupis podle měst a vesnic, že... a u každý pohlednice uvést jestli je barevná nebo černobílá, čistá nebo prošlá oběhem a z jakého roku. Při počtu 2000 kusů to je práce na týden. A kde ten seznam zveřejnit? Krom pohlednic mne čeká ještě řešit sbírku asi 1000 starých bankovek a pak dalších věcí z dědictví.

Ale, je tu na tomto fóru zcela jiný problém. Není tu odkaz na soukromé zprávy, takže mi není jasné, jak se zájemce vůbec se mnou spojí. Nehodlám zveřejňovat můj majl, protože by zakrátko se dostal do seznamu robotů a byl bych zavalen spamy. Zveřejňování majlu dnes dělá jen málokdo. To samé je se zveřejněním tel. čísla, o adrese ani nemluvě.

Teď si představte, že nějaký zájemce teda tady dá své číslo, já mu zavolám a dozvím se, že by se přijel podívat. Tak se domluvíme, kdy a kde, já tam dovlíknu dvě bedny pohlednic (váží 8.4 kg), zájemce se usadí a bude si hodinu nebo déle prohlížet pohledy a pak smlouvat, jestli bych neprodal jen 2-3 kusy, které se mu hodí. Anebo mi řekne, že si to ještě rozmyslí a tak podobně. Zkoušel jsem vloni nabízet na Aukru. Výsledkem byla obrovská ztráta času. Skenovat každý pohled z obou stran, dávat na aukro za cenu od 1Kč. Pak prodej za 5Kč a odpověď kupujícího "Mohl bych si přijet?" To aby ušetřil poštovné.🙂

Vidím to spíš na zimní likvidaci v kotli na pevná paliva.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.