Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#251 5. 12. 2013, 09:16

turtleoverhead napsal/a:

Další věc která mě zlobí je v sekci určeníocenění, někdo požádá o pomoc a v zápětí dostane 5 nabídek ke koupi aniž by mu to někdo určil či ocenil.
Honem honem to od chudáka koupit pod cenou než zjistí co to vlastně má. Přijde mi to docela sprosté.

No jo turtle mě se to taky nelíbí ale co s tím naděláš? Zde tolik zmiňovaná pravidla to neřeší, asi že většině to připadá normální a vyhovuje jí to....

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#252 5. 12. 2013, 09:29

pouzijem ako priklad posledny pripad:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/mince-18626
kopa srotu zhruba v cene 50-150 korun za mincu,
fotka nah.... , a navyse len z jednej strany.
co sa tam da kupovat pod cenou?
ja na taketo oznamy reagujem tak ako reagujem,
z toho dovodu ze je teoreticka moznost kupit zarucene prave mince,
necistene ( =nedodrbane) .

tak si dajte do pravidiel zakaz napisat vetu: prosim ozvi sa mi na mail.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#253 5. 12. 2013, 09:45
turtleoverhead napsal/a: Další věc která mě zlobí je v sekci určeníocenění, někdo požádá o pomoc a v zápětí dostane 5 nabídek ke koupi aniž by mu to někdo určil či ocenil. Honem honem to od chudáka koupit pod cenou než zjistí co to vlastně má. Přijde mi to docela sprosté. ...

Řekl bych, že pravidla to částečně řeší, viz bod 7:

7 ) Pokud zde chcete prodávat své sběratelské předměty, vždy uveďte pevnou cenu, není povoleno zakládat zde netransparentní aukce typu „kdo dá víc“.

Nepřímo to lze vyložit i tak, že uživatelé by měli mít tolik soudnosti a morálky, aby takové návrhy nedělali. Ale pokud se domluvíme na doplnění toho pravidla, aby to tam bylo výslovně řečené, tak to snad nebude problém. To by ovšem také znamenalo, že ten, kdo to bude porušovat, bude odejit ...

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#254 5. 12. 2013, 09:48

tocomabyt - pokud by odpověď na žádost o ocenění zněla třeba takto: "tu třetí minci zleva vidím na 150 Kč, pokud máš zájem ji prodat ozvi se mi na mail", tak není co řešit.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#255 5. 12. 2013, 09:56
jano7B9 napsal/a: ja viem, ohovaras😃 daj nejake priklady, nemam problem si to obhajit ...

Presne toto som už aj dávnejšie prizvukoval. Moderátor nemusí byť odborníkom v konkrétnej sekcii. Veď koniec koncov ani pravidlá nie sú stavané na odbornosť, ale na správanie sa na fóre.
A porušovanie týchto pravidiel by mohol naprávať aj moderátor - neodborník predsa.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#256 5. 12. 2013, 09:58
Řekl bych, že pravidla to částečně řeší, viz bod 7: 7 ) Pokud zde chcete prodávat své sběratelské předměty, vždy uveďte pevnou cenu, není povoleno zakládat zde netransparentní aukce typu „kdo dá víc“. Nepřímo to lze vyložit i tak, že uživatelé by měli mít tolik soudnosti a morálky, aby takové návrhy nedělali. Ale pokud se domluvíme na doplnění toho pravidla, aby to tam bylo výslovně řečené, tak to snad nebude problém. To by ovšem také znamenalo, že ten, kdo to bude porušovat, bude odejit ...

Když jsme u toho tak on ani ten prodej za pevnou cenu není úplně košér, většina nabídek jde přímo na soukromé maily a ruku na srdce, opravdu to dostane vždy ten první zájemce? Apel na morálku nepomůže, stačí se podívat na chování našich společenských "elit", tady to bude určitě obdobné.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#257 5. 12. 2013, 10:00

tocomabyt: pokud se někdo zeptá na A, má dostat odpověď A/1, A/2, A/3, nebo třeba AB/1, AB/2, AB/3 a ne F/58, G/95, K/125. Příklad:

Dotaz A:
Prosím, pomozte mi ohodnotit (určit ...) tuto minci.

Odpovědi:
A/1: podle mého názoru 150,-
A/2: 15.5.2010 se vydražila na aukci XY v podobném stavu za 180,-
A/3: vzhledem k horšímu stavu to vidím jen na 95,-

Příspěvek, který přímo neodpovídá na dotaz, ale přináší k tématu nějaký jiný věcný příspěvek k dikuzi či další dotaz:
AB/1: Vaše mince je ovšem zajímavá tím, že je tam chyba v opisu XY
AB/2: pracuji na nové typologii těchto mincí a chci Vás poprosit o lepší fotografie a metrologii ...
AB/3: v literatuře XY je tato mince popsána v nálezu z XY

A pak jsou příspěvky, které jsou úplně mimo dotaz i téma:
F/58: napiště mi na mail, máte ho skrytý
G/95: koupím, platím hotově v $
K/125: včera pršelo, ale dnes to vypadá, že bude svítit slunce

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#258 5. 12. 2013, 10:03

Kucera: pokud se to děje skrytě (přes maily) tak s tím samozřejmě nikdo nic nenadělá, to pak platí "co oči nevidí, to srdce nebolí" ...

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#259 5. 12. 2013, 17:44

zaujimave je , ze tu ziadny moderator nespomenul jednu zavaznu chybu - a to nemoznost presunu jednotlivych prispevkov uzivatelov do spravnych tem , kde by sa pokracovalo v diskusii ...
daju sa presuvat len temy do jednotlivych sekcii .... 😎
myslim , ze tym by sa zdaleka vyriesil problem zneprehladnovania fora opakovanym zakladanim novych a novych tem a zanikol by problem mazania prispevkov. pretoze aj taky novacik po prvotnom pochybeni , moze poskytnut a obohatit toto forum a bola by chyba odstavit a znechutit ho hned na zaciatku ...
kazdy nejak zacinal na tomto fore , aj kacuro . ved si len spomenme ....
.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/soc-petikoruny-204
.
😋 😆 😁 😁

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#260 6. 12. 2013, 07:37

Zdá se, že žádné další příspěvky k tomuto tématu nebudou, tak by se měl pan domácí vyjádřit ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.