dobrý večer,mám dotaz.zakoupila jsem zboží na aukru a nechala jsem si to poslat jako obyčejné psaní a záhy se zboží ztratilo,je mi divné,že by se nikde neobjevilo...prodávající mi napsal,že to nemůže nijak ovlivnit...jakou mám šanci v programu ochrany kupujících???děkuji moc

nula
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

POK-program ochrany kupujících, se vztahuje jen na případy, kdy jste zaplatila za zboží a prodejce byl podvodník a nic Vám neposlal, čili nemáte nárok! To je věc pošty a u obyčejných zásilek se nedá najít, kde se dopis ztratil.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Souhlasím, posílat si věci obyčejným psaním od prodejce, kterého neznáte, je velmi nerozumné. A prodejce, kterého znáte, by určitě sám chtěl, aby to odešlo doporučeně nebo cenným psaním - i pro jeho klid a dobré vztahy do budoucna. Na těchto věcech rozhodně není dobré šetřit. Pokud kupujete věc (předpokládám, že šlo o bankovky / mince / známky), jejíž cena není velká (tj. rozdíl mezi typy zásilek je významné procento z ceny), je určitě možné koupit i jinde nebo jindy. Při přihazování prostě berte v úvahu součet cena + bezpečné poštovné - v nejhorším koupíte o něco později.

Obávám se, že u položky za 10 Kč by tady neřešila POK..
Jak bylo už řečeno, obyčejné psaní jedině pokud mám k prodejci důvěru a jde o levné věci, pošta má totiž tendenci věci "ztrácet" (řekněme natvrdo: rozkrádat) dost často a v případě doporučeného dopisu, který je jen o necelých 20 Kč dražší je obsah pojištěn aspoň do 500 Kč a odpadají problémy s dokazováním, jestli někdo něco poslal - prodejce by měl mít ústřižek.

Zdravím kolegovia. Stalo sa vám niekedy, že ste na aukru vydražili bankovku, napísali mail predajcovi ohladom spôsobu uhradenia platby a ten ani na x-tý mail nereagoval?
Neviem čo si mám o tom myslieť nakoľko viem, že bol na svojom profile niekoľko krát prihlásený.

Stalo se mi to - pokud to nemá v informačním mailu, který přijde při výhře aukce ani v informacích "o mně", tak ho pak vyzvu (pokud nezareaguje na mail) přes formulář Aukra a nechám si poslat do kopie. Taky ještě bacha - slovenské maily (pokud byly na nějakým SK serveru) občas hází Seznam.CZ a další do SPAMu - mohl mu tam skončit (eventuálně naopak u Vás zase mail jeho)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.