Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
Columbo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2022

#271 30. 1. 2025, 18:11
KF A. Muchy v Brně - Tak fungujeme i v roce 2025 - v sobotu byla v Bogotě naše první letošní klubová burza s aukcí... ...

Miky - rád si pozerám Vaše fotky z rôznych akcií. Vďaka za ne a vždy aj za krátke zhodnoteni.
Čo ma, ale vždy zaujme (súdim podľa fotografií) je to, že o budúcnosť filatelie sa "báť netreba" ... Samá mládež, dorastenci a juniori ... (Tu je trochu irónie na mieste) :-(

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#272 31. 1. 2025, 08:00

Potěší, že ty moje "reporty" někoho zaujmou ....

A budoucnost filatelie - to je téma stále opakovaných diskusí a můžeme se o tom bavit a bavit a bavit...
Podle mne, tisíckrát opakovaná teze, že je nutné zapojit mládež, kdy mladí nemají o filatelii zájem... je špatný směr, který SČF a filatelistické kluby vede do té záhuby, kterou naznačujete... Dnešní mládež má úplně jiné zájmy, možnosti s přístupem k různým technologiím... Mohou svobodně cestovat, začít podnikat, realizovat se na sociálních sítích a pod. To se dřív nesmělo a nebylo a filatelie byla takovým únikem někam ...

Budoucnost filatelie jako takové, ale nevidím úplně černě - podle mne cesta vede přes investiční filatelii (ať se to může komukoliv nelíbit), dnešní 50-níci, kteří ještě v dětství známky sbírali, dnes už mají zajištěné rodiny, velké děti, mají práci a zbývají jim finanace i čas jen pro sebe, se mohou k filatelii dnes vrátit a začít nově sbírat a budovat nové zajímavé a hodnotné sbírky, (jen je potřeba filatelii vhodně nabízet a propagovat - viz akce(Bienále) Prestige Prague Philately, nové aktivity p. Kopřivy, blog s videí p. Novaka.... Z takto nově vytvářených sbírek se může stát "rodinný poklad", ceněný a předávaný pak v dědictví potomkům, kteří v tom budou pokračovat... V zahraničí jsou běžné rodinné sbírky ddědené po generace...

To samozřejmě ale neodporuje tomu, že každý z nás si dnes buduje tu svoji sbírku podle svých možností, zájmů...a baví nás to. Já mluvil o budoucnosti filatelie. A tu skutečně (aspoň já soobně) v dnešních dětech nevidím. Doba je už jinde....

Ale to sem otevřel "Pandořinus kříňku"..., však co člověk to názor....

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#273 31. 1. 2025, 14:13

I když mnohému nerozumím, rád čtu reporty, či vlákna zkušenějších. A rád si přečtu články webmastera.
Pandořia skřínka?
Nemyslím.
Podívejte, i když už tu není ten obrovský BOOM, propad filatelie, možnost nakoupit zadarmo nádherné věci, tak přeci jen je pořád doba, kdy si člověk může dovolit "popřát si" . Třeba v éře socíku, no co si kdo mohl dovolit zasbírat USA?
Takže já si myslím, že ten současný trend nalákává více a více fandů.
Hodnota známek a to faktických prodejů stoupá rychleji než cena stříbra.
Před dvaceti lety jsem koupil kilovku stříbra jako dárek pro syna k promoci za 12000korun.
Dneska se kilovka nabízí i za 35tisc. Ale také jsem v té době koupil čistou černou onne penny za 4000, za tu cenu si koupím akorát kvalitní raženou.
Ale abych nemlžil jen pozitivně. Bohužel známka- to je pošta - a pošta - to je dnes krize, všude...
Takže odhaduji, že vývoj sběratelských známek po 2000 pujde dolů. Ale sběratelské a investiční věci, ty jdou nahoru a pujdou.

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#274 31. 1. 2025, 19:10

Asi dvě nejbližší burzy....
Hradec Králové a Svitavy...

Popis obrázku

Popis obrázku

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#275 10. 2. 2025, 07:41

Poamalu se nám 18. Brněnské sběratelské setkání plní, takže opakovaně tímto zvu všechny sběratele v dubnu, aby se přišli podívat a nakoupit ... a prodejce k objednávce stolů, aby bylo co prodávat...

Vše potřebné a důležité najdete na :
https://www.filabrno.net/kfam.htm

Popis obrázku

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#276 10. 2. 2025, 07:43

Už byl k této akci vydán našim KF AM i tradiční tiskový list.
Tentokrát vypadá takto:

Popis obrázku

Vše opět na :

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#277 17. 2. 2025, 00:11

Burzy jsou i v Levicích.

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#278 2. 3. 2025, 12:58

I v únoru náš KF A.Muchy pořádal v brněnské Bogotě pravidelnou burzu s aukcí....

Asi tak jak všude, trpíme nedostatkém toho, co bychom mohli v aukcích nabízet.... filateisté na svých přebytcích a dubletách prostě doma sedí a nedají to do světa...a nedají .... :-)

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#279 2. 3. 2025, 13:00

Asi nejbližší filateistické dostaveníčko... já osobně to tam mám moc rád ....

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#280 9. 3. 2025, 19:38

Dneska jsem si do těch Svitav zajel. Jak jsme psal posleně, mám to tam moc rád. Hodinka vlakem, velký, dobře osvětlený sál (letos takový budeme mít i v Brně) , čisťounké WC, prima bar na rychlé občerstvení ....

A i letošní první burza ve Fabrice mě nezklamala. Hodně prodávajících, převážně filatelie, hodně kupujících, potkal jsem tam zase po čase pár známých, splkli jsme... ty čtyří hodinky utekly jak voda...

No mrkněte se sami...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.