jestli už se to tu prob/píralo tak se omlouvám, ale dnes jsem dostal fakturku k mé první úspěšné (zahraniční) sálové aukci. Koukal jsem na ní jak tele a radost z vyhrané aukce mě rázem přešla, cituji:
Vydražená cena: 110 EUR (souhlasí)
Dražební přirážka 18%: 19,80 EUR (au, ale respektuji)
Poplatek za "lot": 1,50 EUR (WTF?)
Poštovné a pojištění zásilky: 8 EUR (darmožrouti, ale akceptuju)
Bankovní poplatky: 15 EUR (co? ještě jsem je neplatil!)
Mezisoučet: 154,30 EUR
Daň z přidané hodnoty 7%: 10,80 EUR (ještě vám to nestačí?!)
Celkem k zaplacení: 165,10 EUR
Za převod do Němec mě banka strhne další jednorázový poplatek 24 EUR, což dělá snad už opravdu konečných 189,10 EUR (skoro dvojnásobek).
Než se naplno ponořím do českých třeba už letošních podzimních sálovek, chtěl bych vědět, jestli kromě dražební přirážky podobně účtují i uvedenou sadu poplatků, která z bankovek vydražených za nižší max. tisícové částky dělá nehorázné "drahoty".
Vrrr👿

No, co je "poplatek za lot (=položku)" nevím, ale může to být řekněme balné či co. S naúčtováním bankovních poplatků jsem se nesetkal respektive pouze u menších obchodníků a levnějších mincí a to bylo většinou řešeno z mé strany poplatky typu OUR. Také trochu nechápu DPH z celého mezisoučtu včetně poštovného a bank. poplatků, ale jinak to, bohužel, sedí.
Jen pro zajímavost - co to bylo za firmu ?

To Kucera: asi je to tak - já jsem sám dříve používal výhradně poplatky OUR, poslední dobou ale vzhledem k výhodnosti europlatby používám vyžadované SHA a zatím stížnosti nebyly - je ale pravdou, že v zahraničí nekupuji levné položky, takže poplatky bývají vcelku zanedbatelné.

dražil jsem u Felzmanna.
Když k tomu připočtu, že faktura mi přišla sedmnáct dní po skončení aukce, samotná bankovka se ke mně dostane ne dříve než měsíc od aukce, spíš dva, rád zapomenu na spoustu nešvarů a nedostatků aukra, ebay a dalších.

aby to nevyznělo jinak, neříkám, že Felzmann je špatný aukční dům, naopak.
Že bankovka nebude do týdne doma, s tím musí člověk počítat, ale ty poplatky mě zaskočily. Spíš byla moje chyba, že jsem si je všechny neuvědomil a nedokázal spočítat. Ale prostě se mi fakt, že budu nakonec muset zaplatit za to věčné čekání skoro dvakrát víc, nelíbí.

chybotisky napsal/a:
dražil jsem u Felzmanna.
Když k tomu připočtu, že faktura mi přišla sedmnáct dní po skončení aukce, samotná bankovka se ke mně dostane ne dříve než měsíc od aukce, spíš dva, rád zapomenu na spoustu nešvarů a nedostatků aukra, ebay a dalších.
Zajímavé. Já párkrát něconakupoval v Rakousku a tam jsembyl naopak mile překvapen, že mi vždy přišla vydražená bankovka domů a teprve v zásilce byl příkaz k úhradě. To mě mile překvapilo, taková důvěra.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.