tenzor:
ano, je pravda ze na nem.ebay to ma ine nazvy, ale princip je klonovany.
chce to otvorit pripad (case/fall) , a po uplynuti danej doby to musis eskalovat na resolution centre ci kam.. postupuje sa intuitivne.
pri platbe cez paypal, vysledkom je vratenie zaplatenej sumy, vratane postovneho.
jacisin76@yahoo.com

tak toto som este nepotreboval riesit, ale do banky by som sa asi vadit nesiel : )
zaklad je prevencia.
vyvarovat sa rieseniu problemov tym, ze im zabranim vobec vzniknut.
jacisin76@yahoo.com

tocomabyt: pokud "pachatele" znas (coz na eBayi vetsinou, alespon kdyz kupujes u vetsich firem), tak by to nemel byt problem. Policie to musi resit a zrovna v EU to asi funguje, i kdyz si nejsem jisty jak moc. Spise bych vsazel na to, ze se rozviri vody a dotycna firma to bude chtit zamest, tak to sama nejak urovna.

Ano, case jsem otevrel (asi po 4 tydnech od zakoupeni), po dalsich 3 tydnech eskaloval (od Savocy prisla po tydnu omluva a tvrdili ze mi to uz poslali, takze jsem naivne cekal) a vysledek je tohle, cas do zavreni case byl jeste par dni, ale mozna je rozhodujici interval mezi zakoupenim/zaplacenim a tim presmerovanim na to centrum, ktery nesmi byt vic nez 45 dni.

Vlákno je sice o doporučení aukcí, ale já nevěděl kam s tím....:-)
Všiml jsem si že souběžně jsou vystavovány identické mince na Aukru i Ebay...Na Aukru je to nick Hutilko, na Ebay pod reinkarnací Follis78. V obou případech Slovensko.
Nevím zda bych odkazem na probíhající aukci neporušil pravidla..Ale rád je sem dám

Odkaz na aukce pravidly výslovně zakázaný není (kromě odkazů na vlastní aukce), spíše jde o gentlemanskou dohodu lidí na Sběrateli, že se nedává, dokud není ukončená, pokud není zpochybněna pravost.
V tomto případě bych případné odkazy rozhodně nemazal, jakožto důkaz daného tvrzení, že daný člověk porušuje pravidla a tím pádem jeho důvěryhodnost padá směrem k nule.
Jinak doporučuji dotyčného nahlásit. Tady jde o provize, takže by mohla být i nějaká reakce.

Dávám tedy odkazy:
http://aukro.cz/gallienus-antonianus-pekna-chyborazba-i5159835097.html
http://www.ebay.co.uk/itm/Roman-silver-antonian-GALLIENUS-/231500250373?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35e67d7d05
Je to jen jedna mince z několika které se už nějakou dobu ukazují u tohoto prodejce na Aukru.
Tato je nesnadněji rozeznatelná.
S oslovením Aukra nemám dobrou zkušenost, na oslovení Ebay je chabá má angličtina.

Vidím že má navíc lživé nebo minimálně velmi zavádějící popisy (antická mince nemůže být brána jako chyboražba jen proto, že má atypický tvar, prasklinu apod.; stříbrné antoniniány Galliena mívají vyšší cenu a tenhle nemá ani postříbření). Nicméně v tomhle případě asi nevydělá, i kdyby to prodával na 10ti místech najednou🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.