No to je dobrý příklad. Státy se vlastně více zadlužovat nesmějí, ale Eu se zadlužuje čím dál tím víc. To mi hlava nebere. A jak k tomu případně teď příjdou Ti řekové. Nikdo jim nechtěl dovolit, aby vystoupili, protož to jejich přiblbla evropská ústava nedovoluje. Ale mimořádné situace si žádají mimořádná opatření. kdyby je Německo nechalo , Ať se vrátí ke své měně, mohlo být všechno už možná v pořádku a Euro mhlo mít opět svoji sílu. Teď budou řeci dlouhé roky pykat a pravděpodobně se stejně vrátí ke své měně. Tak co vlastně budou splácet ? Jen budou lít peníze do Německých a Francouzských bank a budou žít z ruky do huby. A to několik dlouhých let. Je to neuvěřitelný BORDEL. Zkuste se vžít do kůže řeka !!!! Co jim Euro přineslo ?

jano nie si ty nahodou z tych nasich europoslancov co boli na videu co dal Kucera? lebo len oni mozu chvalit EU...
jednoducho nam diktuju co mame a nemame robit, kladu nam podmienky, len sa to nerobi vojensky ale diplomaticky... my sme len ich satelity...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články

V tom máš plnou pravdu. Do tohoto vlákna se moc nezapojuju, ale tohle je dobrý postřeh. Asi znáte knížku "Den, kdy došly prachy" o velké krizi. Tam je myšlenka, která je i dnes aktuální. Celá Amerika se čtyři roky bála, že dojdou peníze. Nastoupil Roosevelt a zavřel banky. Prachy došly. A stalo se co? Všichni si oddechli a řekli si, že horší už to nebude.
Situace dnes? Všichni se bojí o euro a bojí se, že Řecko (a možná někdo další) krachne. Tak ať krachne a 3-4 vystoupí z eura. Co se stane? Všichni se bojí toho, že se Evropa zhroutí a my se vrátíme na stromy. Myslím, že ne- Myslím, že si všichni oddychneme.
Akorát to odskáče Řecko a někdo další, koho budou podobně zachraňovat... Což je vůči nim sakra nefér, protože každý ví, že přežít nemůžou. Ale i tak chvilku před koncem násobí dluhy.
Mimochodem, jak to vypadá teď na Islandu? Něco se mi plete, že se o něm cíleně nemluví...

=trava]
Moc se mi nezdá, že by to fungovalo. Vždyť kolik státu, které mají Euro má problémy / oficiálně /. 3, 4, 5 ?
a kolik státu, které nemají Euro má podobné problémy - 0 !!!!
Ahoj.
Tak toto by som nepísal, že 0. Ak by sa napr. u Vás v Čechách rozhodla škoda odísť do zahraničia, čo by nebolo nič neobvyklé, pri tom, ako stavia závody v Rusku a Číne, alebo by ju Volkswagen odpredal a nový majiteľ v Čechách zrušil, plus by 1-2 veľké firmy, napr. oceliarne, odišli, po skončení daňových prázdnin napr., tak myslím, že by ste mali problémy z dlhom aj vy. A poriadne. A to nemusíte mať ani euro. 😉
A koľko máte už teraz dlh? 1,2 bilióna Kč či už viac?

babygulka- a co nam diktuju ?
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

preco jano nenapises ty subjektivny nazor na EU z tvojej strany, nemyslim euro ako menu ale ako EU.
co sa tyka dovazania potravin dost nekvalitnych... kolko mame vypestovat obilnin atd, byvam na Slovensku kde bol zemiakarsky raj, teraz pomaly je problem kupit kvalitne zemiaky... kupis nase jablka z dovozu asi nie? kupis si z noveho zelandu..., ak mam pravdu povedat tym padom sa zlikvidovalo nase hospodarstvo.
pre zaujimavost kolko stoji cukor v CR?
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články

To je pravda, ale je to pouze náš boj a nikdo nám / teoreticky / do toho nekecá. Ale nechci se dožít toho, že někdo / nechci jmenovat / rozhodne, že musím přijmout takovou půjčku, anebo, že musím vyhlásit bankrot, protože už se jim nevyplatí dál někomu půjčovat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.