Co vy na nabídku? Hodnotím pouze ČR, která mě jako jediná zajímá, a jsem trošku zklamaný, chybotisků pramálo. Zato poprvé vidím vzory ANULÁTY českých bankovek! Startovní cena patřičně vysoká, daleko vyšší oproti například dvěma Zairům, které jsou taky v nabídce, evidentně pro mě budou tyhle anuláty cenově nedostupné 😞
Ale zajímavé je, jak je vzor každého nominálu jinak označený. Některé jsou perforované, jiné označené vertikálním červeným "VZOR", stovka zase například na šikmo červeně SPECIMEN, některé číslované, jiné ne. Mazec. Jak to, že v tom mají takovejhle binec??

Anuláty s červeným číslováním dole jsou typický způsob specimenu pro vzor u anglické tiskárny, kde se 50,100,500Kč/1993 tiskly jako mnohé cizí bankovky(viz. obrázek ze sbírky - koupě za 15 USD, ČR je drahé jen proto, že je o něj zájem...). 🙄
Ostatní typy si vyráběla evidentně asi sama banka, takže otázky asi směřovat na ni... 😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

pisemna aukce vynese viac penazi ako salova ?
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

pokud víš jak na to, pak áno...😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

U "Zairovců" bych tu v lepším stavu typoval možná až kolem 100.000,- Kč !?Ale taky myslím,že první republika bude vcelku za vysoké ceny.Jsou tam slušné stavy,tak uvidíme. A 500 Kč 1993 s. Z ve stavu UNC by taky mohla překvapit,stejně jako 50 Kč s. Z.I když je ve 2 tak si myslím někde kolem 15.000,- Kč.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.