trava napsal/a:
Podle čeho jsi poznal, že se jedná o padělky?
Nejednalo se o padělky, ale stav hrubě neodpovídal.... Pokud se objeví nějaké malé vady, tak to beru, ale když se z N-ka vyklube něco mezi 1-2, tak mne to nadzdvihlo za to premium, které si SPINK bere.... Nicméně to uznali a zrušili prodej (asi protože to bylo u všech třech položek)

Nejak sa nám tie Darexy tento mesiac množia. Najprv 10 krunový otestoval pripravenosť trhu a teraz toto.
"Tento poukaz se nezachoval ani v české a slovenské centrální bance, stejně tak jako v archivu zhotovitele, tedy Státní tiskárně cenin, a to ani jako bankovní vzor."
Kuknite sa na ten číselník, aký je dokonalý. Dokonale vytlačená každá cifra. A typ číselníku nesedí ani s tým 10 korunovým dobropisom z toho istého roku, čo sa predal ani s poukazom z roku 1958. Pri poukaze 1958 sú dokonca čísla trošku rozlietané. Ale predávaný ich ma krásne v jednej línii. Len včera som doplatil na to, aká bola vtedy tlač nekvalitná. A dnes tu mám úplne dokonalý skoro UNC unikát.
Taktiež otlačok razítka je dokonalý. Žiadne "okraje", žiadne zle vyrazené časti. Razítkovali ste so starým gumenným razítkom ? Vtedy neboli žiadne Trodaty.
Ale mňa si nevšímajte. Ja som paranoik... 🙂
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Mam este jednu otazku ku skusenejsim, prisla mi ponuka na 1000 1919 v stave asi 3 samozrejme za vysoku cenu, ako inak. Myslite si ze ceny na aukre pri takych bankovkach ako je 1000 1919 su nizsie ako na nejakej aukcii v Prahe alebo Brne alebo inde? Ked som panovi ukazal ako skoncila naposledy 1000 1919 (33000kc stav 3 asi) tak sa ohradil ze v takomto stave na aukciach by stala 70 000kc. Neviem teda co si mam mysliet zrovna o tejto bankovke a jej predaji bud na aukciach alebo aukre.

Na 31. aukci u klima / listopad 2008/ byly tyto ceny 1000 Kč 1919 stav 2 56.000,- Kč, stav 2/3 40.500,- Kč, stav 3 25.500,- Kč , stav 3/4 8300,- Kč, stav 5 1200,- Kč. Nutno připočítat 15 % přirážku, další rok / leden 2010/ byla jen jedna stav 1/2 115.000,- + 15 %
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.