Kukám, že zatiaľ čo som bol preč tu vznikla celkom pekná debata.
Písmeno F je podľa mňa rozpité a nepôsobí homogénne. Vyzerá to, že mu niekto pomohol riedidlom a odmazal jednu nožičku písmena E... tak preto si myslím, že tá bankovka nie je v poriadku.
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

byl jsem tu ráno a koukám, kolik za ten den přibylo příspěvků - zajímavé čtení. o situaci, kterou jste tu zmiňovali (přihazování s aukcemi) je možné se obrátit na Aukro (myslím, že numpsziho odkazy i na další "mrtvé duše" co "nakupují" výhradně od jednoho nebo od druhé + odstavení numpsziho by bylo dostatečně průkazné).
Mimochodem Aukro (při obdobné kumulaci náhod) odstřihlo na čas dokonce Elektris1 (stačilo odeslat něco podobného jako posbíral numpszi, tedy podezření, kdo komu přihazuje a žádost o prověření; zjistilo se, že přihazovala rodina a šmik; ale myslím, že Aukro zareagovalo až poté, co se ozval druhý člověk se stejným obviněním, takže nebojte se ozvat)

Fidzi - s tím "F" už to trochu zavání paranoiou🙂 je pravé - ono udělat z "E" písmeno "F" se snadno řekne, ale hůř provede. Písmena sérií jsou v tomto případě patková (to zaprvé) a navíc u 10/60 a 50/64 byly obecně problémy s barvou (ať už hlavní tisk obrazu nebo i u série - to zadruhé).
A teď si vezmi, jak někdo bude úzkostlivě mazat část písmene a udělá takovou krásnou patku ... proč by tam teda nechával ty šmouhy? A proč nejsou rozmazané, ale je to spíše otisk teček (tak, jako když se dřív hodně namočilo razítko)?
Opravdu bych tohle vůbec neřešil - a jestli pochybuješ, tak nekupuj🙂

Radim, ja som napísal svoj názor na tvoju bankovku a ty si mi ho sám nevedel vyvrátiť. Keby si sa vyznal, nemohol by si sám pochybovať o vlastnej bankovke. A ten tlačový obraz by si zmeral ihneď. Stačilo sa kuknúť do Bajera 😉
Aspoň teraz viem, že Tráva ma rovnako rozpité písmeno F 🙂
Sent from my ZX Spectrum

Inak ak máte niekto tú kolkovanú 10 Kčs sériu H89 na predaj, tak dajte vedieť. Viete, že mám slabosť pre kubánsku krízu. 😃
Ale hlavne zbieram sériu H89 a už mi chýba len pár kúskov 😆
Sent from my ZX Spectrum

zdravím Fidži.
Jsem rád, že ses vyjádřil k té 10 Kčs1960 s. F. 4lověk může zapochybovat, jsou různí koumáci, ale nikdy nemůžeš napsat" NEKUPOVAT, FALSUM", někomu k bankovce, dokud nejsio tom 100 % přesvědčen. Kdybys to hodil tady na diskusi, probralo by se to a bylo by hotovo. Tak jsi odradil případné zájemce ale hlavně jsi ublížil prodejci lživým nařčením. Asi by to chtělo omluvu a přístě více soudnosti.
Všem dobrou noc, zítra snad budou lepší témata než dnes.

Fidzi, netrep!Kto hovoril, že neviem vyvrátiť to, že to nie je falošná bankovka?Mal si ty uviesť, prečo si ju označil za falošnú.Zas si sa tu zosmiešnil a ako chlap Ťa pozývam na stretnutie na niektorej burze.Teraz bude v BA - budem ťa čakať a ako odborník mi dáš určite veľa rád ako sa vyvarovať falošným bankovkám...

Ďakujem Tráva aj za podporu, ste zberateľ na správnom mieste.A acme tak isto ako aj daľší zberatelia tu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.