Ďakujem za pozitívnu reakciu. Keby ich bolo viacej... Ja som tieto kusy kúpil už dávnejšie, samozrejme z nevedomosti a samého ma to časom štvalo, že som naletel. Ako som neskôr zistil. Že ide o podvrh. Ešteže nešlo o také sumy ako idú teraz na aukre. Bolo to myslím niekde okolo 300-350 ,- kč za všetky. 😞

to trava
neviem sice v akom vlakne bolo, ale ohladom tej burzy v Tn co ste bol, bola tam 5KS seria K specimen hore, 5000 1920 perf.specimen 5 krat NEPLATNE a 1000 KS tri krat specimen s pretlacou SS.
Zhodou okolnosti mi ich ponukol jeden pan od ktoreho som pred nedavnom kupil jednu bankovk cez aukro, do trencina chodi pravidelne podla toho co mi pisal , takze to boli jeho bankovky. k cenam ktore ste pisal ze ste nezistoval :
1000KS perf SS predana
5KS specimen s K UNC- 6000kc
50001920 5 krat neplatne + 4 otvory, stav 1 22000kc
pokial niekto chce mozem dat mail na predavajuceho ale ako sa ukazalo je na aukre dost znamy si myslim, takze pokial niekto ma zaujem niekto dajte vediet a zaslem mail.
snad to je on co ste ho stretli na zberatelskom stretnuti v Tn, pokial nie tak su dvaja🙂

Jeste tady byla jina rarita (tak rok zpet???) a sice emise 1953, kolek "kubanske krize" a perforace SPECIMEN. Myslim, ze cena jedne byla kolem 3000 Kc, ale neprodalo se to ... cekam, kdy se to zase objevi, kdyz ty s umele nalepenym kolkem jdou tak pekne na odbyt. Ach jo😞

Hned, jak mi to přišlo mailem, mně napadlo totéž, ale Miciko byl rychlejší. Na Aukru se sady kolků myslím objeví celkem rychle. Upřímně řečeno by mě docela zajímalo, kolik toho má kdo nakoupeného "za účelem dalšího prodeje". A bohužel ty nalepené nesmysly se určitě taky objeví. Osvěty není nikdy dost - černý scénář by podle mně byl, kdyby se ty nalepené věci staly tak samozřejmými, že by se nad tím běžně nikdo nepozastavoval a za exota by spíš byl ten, kdo by to nechtěl...

K těm kolkovaným " kubánským bankovkám". Myslím, že Ti , co mají vidinu zisku z takto upravených bankovek , zaplačou, protože nemůžeme brát jako výslednou cenu tu prodejní. Kupoval to nováček, který byl vyprovokován pravděpodobně kolegou prodávajícího. Myslím, že skutečná cena je někde od 3 místa a to možná ani ne. Takže kdyžvypustíte první dva zájemce ?, tak jsme na několika stovkách a přihazujících bylo 4-ř. Takže by se možná ještě pár sad prodalo, tak do deseti kusů typuji.

Nic si z toho nedělej, já je mám taky, kupoval jsem je už před mnoha lety od Kohouta, celkem za 800,- Kč.

Som rád, že tu rozoberáte kubánsku krízu, a dúfam, že spoločne vnesieme svetlo do tohto temného obdobia. Pred pol rokom som upratoval barák po babke. Už začínam chápať, prečo babku všetci jej známi prezývali "kápo". V tajnej zásuvke jej staručkého stola som našiel: preukaz člena KSČ, preukaz XII. Zprávy ZNB, pár zlatých mincí a zväzky nových oznámkovaných bankoviek !!! Fakt aj zlato !! Sám som tu zásuvku otvoril !
Doteraz som nerozumel čo sú to za bankovky. Sú úplne nové z tlačiarne, nedotknuté, vyzerajú ako klasické Československo, ale majú také farebné známky. Nikdy som nič podobného nevidel. Teraz začínam chápať - ona o všetkom vedela a bola pripravená na krízovú situáciu. To bol krízový balíček záchrany !
Pre mňa to už nemá žiadnu cenu. Tak si cenu určite sami. Ja to dávam od korunky...
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

pěkná pohádka
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.