Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Děkuji, sklo je s fazetou. Na konec 30 let jsem usuzoval z podoby loga na číselníku a z toho, že na zadní straně strojku jsem nenašel typické okřídlené kolo, nebo jinou značku firmy Kienzle. Také jsem si říkal, že tyhle typy číselníků se užívaly až v třicátých letech. Pokud by byly hodiny z přelomu 20 a 30let, tak jsem ještě raději ☺️.

Jedná se o období Secese, staré jsou přes sto let. Jednozávažové podlahovky,to je mi hodně podezřelé a to tak,že by se možná mohlo jednat o zajímavější kousek. Ale pro to bychom otřebovali foto strojku zezadu,abychom určily,zda jsou obyčejné nebo třeba měsíční či tříměsíční..nevíte náhodou Vy, jak dlouho jedou na natažení?

Dobrý den všem. Pročetl jsem tuto diskuzi a nechci zakládat nové téma,tak se obracím na vás. Ve sběratelství a znalostech konkrétních věcí jsem úplný analfabet :-). Můj příběh zní tak. Už jako dítě jsem obdivoval krásně pendlovky u sousedů. Pan soused nám dětem předváděl jak odbývají. K tomu měl ještě kukačky a my čekali až se ta potvora ukáže venku :-) . Dnes už mi je 42.let a při mé práci občas u zákazníků vidím pěkně hodiny. Většinou to mají dědictví a dokonce jeden pán našel krásné perovky u kontejneru. Ve mě se probudila touha mít něco tak krásného doma ale jak jsem psal nic o tom nevím a každý by mě utahl na nudli. Me finance jsou omezené ale věřím že i s vaší pomocí něco najdu. Kvůli financím by mi nevadily perovky. Líbí se mi takový ten vyřezávaný styl. Ne secesní. To se mi fakt nelíbí. Chci ať jsou hodiny funkční a hlavně původní. Žádná replika. Drobné opravy nevadí ale štvala by mě jiná krabice než původní. Prosím jestli někdo na něco narazíte tak prosím o info. Z bazose,Aukra apod.uz mi jde hlava kolem.
Ještě prosím o radu jak na manželku. Ta se bojí že v noci neusne :-) .
Pavel

na manželku jednoducho,buď ju nejak vysiliť aby tvrdo spala a nepočula odbíjanie hodín,alebo kúpiť jednozávažové hodiny,ktoré nebijú.Je ešte možnosť zakúpenia hodín ktoré odbíjajú na tyčku,tam je ten zvuk príjemnejší.Zaujímavé je že moja si už zvykla na odbíjanie hodín tak,že keď hodiny zastanú tak ich musím natiahnuť aby jej to v bitie nechýbalo
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.