Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#221 22. 1. 2019, 17:45
Přes republiku si výlet neuděláme🙂, i když mohli bychom vyrazit veteránem🙂. Na to mám doma mechanika,který si svého miláčka hýčká skoro více než mne😃 . Necháme hodiny renovovat rovnou i se skříní, ať to máme pořádně, takže možná dojde i k výměně za vhodnější. Jen mě mrzí, že jsme skoro rok čekali, až na ně budeme mít místo, teď už jsme vše připravili, máme už je i pověšené a nyní budeme čekat cca 6 -12 měsíců, než budou hotové.🙂 Ale těším se🙂

Tak to co psal Nick si dobře přečtěte !!!! Málokterý laik ví, že hodináři jeho typu na údržbu , opravy hodin ZA HUBIČKU už prostě nejsou a nerostou 😃 Sběratelé hodin to, ale ví takže takové hodináře si hýčkají, jako diamant !!!! Pokud máte KVALITNÍHO (zdůrazňuji to slovo) hodináře za 3000 Kč, tak se s ním bavte stylem :dobrý den mistře, jak se ráčíte vynacházet, co zdravíčko , ale neříkejte, že špatné, vždyť vypadáte, jako mladík😃 A 3000 Kč za opravu a promazání ? To je samozřejmé... s tím počítám. Hýčkejte si ho, protože prostě už fakt nejsou a ti mladí to většinou odfláknou !!! No a o to větší štěstí je třeba sehnat hodiny za cca 10 000 Kč bez jakýchkoliv zásahů a oprav, koupit a rovnou pověsit na zeď a jedou... To je fakt výhra neskutečná !!!!

Profilový obrázek
Nabat

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2019

#222 22. 1. 2019, 18:05

Já za to ty peníze zcela jistě dám, zřejmě to bude kolem těch 7 000,- když chceme renovaci i skříně. Bohužel jestli jsou ti hodináři kvalitní Vám nepovím, nemám zkušenosti. A lidí jako Nick si vážím, protože takových lidí je málo.🙂

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#223 22. 1. 2019, 18:07

Jinak do vašeho stroje bych asi 3000 Kč investoval, je dobrý !!! Ta bedna .... do té ne ! Sehnal bych si exkluzivnější secesní do této určitě, tak hezký stroj nepatří. No , ale vy to máte, jako památku ... to je jiná a je to rozhodnutí vaše vše zachovat. Jako sběratel bych to, jako komplet určitě nekoupil a když, tak bych to kupoval jen na stroj s tím, že to půjde časem do jiné bedny. Asi tak... takže pokud to chcete zachovat v tomto stavu, jako památku, tak 3000 Kč je v pohodě ... můj názor.

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#224 22. 1. 2019, 18:12
Já za to ty peníze zcela jistě dám, zřejmě to bude kolem těch 7 000,- když chceme renovaci i skříně. Bohužel jestli jsou ti hodináři kvalitní Vám nepovím, nemám zkušenosti. A lidí jako Nick si vážím, protože takových lidí je málo.🙂

No jo Nick je trošku blázen s těmi cenami a lidi si ho vůbec neváží... já mám hodináře Nickova typu a ten je u mne, jako v bavlnce 😃

Profilový obrázek
nick1

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2017

#225 22. 1. 2019, 18:13

nechcem sa nikoho dotknúť,ale dať 7000 za repas stroja a hladkej skrinky je veľký luxus.Keby sme takto s Fenixom postupovali dodnes určite nemáme žiadne hodiny.

Profilový obrázek
Nabat

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2019

#226 22. 1. 2019, 18:15
Jinak do vašeho stroje bych asi 3000 Kč investoval, je dobrý !!! Ta bedna .... do té ne ! Sehnal bych si exkluzivnější secesní do této určitě, tak hezký stroj nepatří. No , ale vy to máte, jako památku ... to je jiná a je to rozhodnutí vaše vše zachovat. Jako sběratel bych to, jako komplet určitě nekoupil a když, tak bych to kupoval jen na stroj s tím, že to půjde časem do jiné bedny. Asi tak... takže pokud to chcete zachovat v tomto stavu, jako památku, tak 3000 Kč je v pohodě ... můj názor.

Uvidím co mi řekne ten hodinář, asi se budeme domlouvat i na vhodnější, tuhle jsme si ještě prohlíželi a bude to chtít výměnu. Je to sice památka, ale nahlodali jste mě.😃

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#227 22. 1. 2019, 18:16

Já bych asi dal jen ty 3000 Kč a bednu bych zkusil udělat sám. Těch 7000 Kč bych neinvestoval do bedny i s opravou stroje .... nevyplatí se to ... skoro to je víc , jak za hodiny, které byste si koupila rovnou na pověšení bez dalších investic.

Profilový obrázek
Nabat

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2019

#228 22. 1. 2019, 18:20

Takže myslíte, nechat vyčistit a opravit hodiny a pak k nim sehnat vhodnou skříň?

Profilový obrázek
nick1

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2017

#229 22. 1. 2019, 18:27

dá sa aj tak,potrvá tiež dlho kým nejakú kompletnú zoženiete.A k tomu aj tam ceny idú nahor.Ďalší problém bude potom spojazdniť stroj v novej skrinke.Takže ako laik by som to urobil naopak,najprv zohnal skrinku a potom ju aj zo strojom na vyčistenie zaniesol hodinárovi

Profilový obrázek
Nabat

Uživatel

Zaregistrován:
20. 1. 2019

#230 22. 1. 2019, 18:37

nick1 napsal/a:

dá sa aj tak,potrvá tiež dlho kým nejakú kompletnú zoženiete.A k tomu aj tam ceny idú nahor.Ďalší problém bude potom spojazdniť stroj v novej skrinke.Takže ako laik by som to urobil naopak,najprv zohnal skrinku a potom ju aj zo strojom na vyčistenie zaniesol hodinárovi

Poradíte, kde se podívat po vhodné skříni a jaký typ by se vlastně hodil?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.