Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Mlok1

Uživatel

Zaregistrován:
13. 12. 2017

#181 7. 1. 2019, 18:15

Jenom bych dodal rozměry těch jednozávažových hodin s vídeňským stojkem: od nejzazších ozdob výška 110 cm, šířka 37 cm, průměr ciferníku je 15,5 cm, váha 7.7 kg. Jedná se o miniatury?

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#182 7. 1. 2019, 21:26

Tak přátelé,už je mám doma a tak po hodině jsem je rozjel. Stále se tak po třech minutách zastavovaly. Nakonec jsem bednu natočil asi o dva centimetry na levo, takže čepík na kyvadlu nebyl ve středu a už jedou asi hodinu a mají krásný zvuk. :-) Asi jsem se zamiloval a žena dnes bude spát sama v posteli, protože já budu poslouchat to tikání a kochat se tou krásou. Jo a omlouvám se za neodborné názvy součástek, knihu už mám na cestě, takže potom budu studovat.
Jo a děkuji Jirkovi za hovor a že mě navigoval..😁

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Mlok1

Uživatel

Zaregistrován:
13. 12. 2017

#183 7. 1. 2019, 21:34

Jsou krásné, ať slouží. Ženu bych raději nezanedbával, nemusí mít pro příští hodiny pochopení :-).

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#184 7. 1. 2019, 21:46

No tak to mi v 8 hodin nezavoláš, jak jsme se domluvili, protože dnes půjdeš spát pozdě a ráno budeš chrnět do dvanácti 😃 . Jsem rád Jardo, že jsi je rozchodil ---no už jsi skoro odborník, další pendlovky rozchodíš levou zadní 😉

Profilový obrázek
lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

#185 7. 1. 2019, 21:55
No tak to mi v 8 hodin nezavoláš, jak jsme se domluvili, protože dnes půjdeš spát pozdě a ráno budeš chrnět do dvanácti 😃 . Jsem rád Jardo, že jsi je rozchodil ---no už jsi skoro odborník, další pendlovky rozchodíš levou zadní 😉

Je mi jasné, že teď neodpovíš, protože fascinovaně čumíš na ty krásné hodiny a posloucháš tikání ... dělají tik - tak. nebo tak- tik ? To první je správně ... kamaráde já mám tak vycvičený sluch, že hodiny slyším , i když mi z televize duní Judas Priest😃

Profilový obrázek
orava

Uživatel

Zaregistrován:
10. 11. 2016

#186 7. 1. 2019, 22:10
Jenom bych dodal rozměry těch jednozávažových hodin s vídeňským stojkem: od nejzazších ozdob výška 110 cm, šířka 37 cm, průměr ciferníku je 15,5 cm, váha 7.7 kg. Jedná se o miniatury?

Ešte by som to nebral za miniatúru, ale takýchto ciferníkov je menej ako bežnejsie 18cm.Ja by som povedal tých 13cm už je miniatúra.

Profilový obrázek
orava

Uživatel

Zaregistrován:
10. 11. 2016

#187 7. 1. 2019, 22:14

jardelll napsal/a:

Tak přátelé,už je mám doma a tak po hodině jsem je rozjel. Stále se tak po třech minutách zastavovaly. Nakonec jsem bednu natočil asi o dva centimetry na levo, takže čepík na kyvadlu nebyl ve středu a už jedou asi hodinu a mají krásný zvuk. :-) Asi jsem se zamiloval a žena dnes bude spát sama v posteli, protože já budu poslouchat to tikání a kochat se tou krásou. Jo a omlouvám se za neodborné názvy součástek, knihu už mám na cestě, takže potom budu studovat.
Jo a děkuji Jirkovi za hovor a že mě navigoval..😁

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Prajem vám, aby ste sa z nich dlho tešili! 🙂

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#188 7. 1. 2019, 22:42
Je mi jasné, že teď neodpovíš, protože fascinovaně čumíš na ty krásné hodiny a posloucháš tikání ... dělají tik - tak. nebo tak- tik ? To první je správně ... kamaráde já mám tak vycvičený sluch, že hodiny slyším , i když mi z televize duní Judas Priest😃

No hele Jirko, máš pravdu.Až teď jsem odtrhl oči od zdi a zase čumím do mobilu.Jinak dělají tik-tak,ale až po otočení bedny a hodně pokusech.
Ráno ti udělám budíček, to jsem ti slíbil😁
Jinak Vám všem děkuji za názory a rady a jistě tyto hodiny nebudou poslední-:)

Profilový obrázek
jardelll

Uživatel

Zaregistrován:
20. 8. 2017

#189 7. 1. 2019, 22:59
Jsou krásné, ať slouží. Ženu bych raději nezanedbával, nemusí mít pro příští hodiny pochopení :-).

To je pravda, musím teď sekat latinu:-)
Doufám, že i vy dobře pochodíte a pak se případně podělíte..

Profilový obrázek
Fenix188

Uživatel

Zaregistrován:
8. 5. 2015

#190 8. 1. 2019, 11:18
Bezva, děkuji. Nakouknu do uvedené knihy, místní knihovna ji má k dispozici. Přestože se zabývám spíše numismatikou, není na škodu se vzdělat i v jiném oboru🙂. Sběratelství hodin se asi zabývat nebudu, protože nevím, kam bych je dával🙂, mám místo tak akorát na dvoje, max. troje. Pokud by jsi mi (až budeš mít čas) mohl zaslat nějaké fotky na Mlok121@email.cz byl bych rád, aspoň bych to mohl porovnat s knihou.

Jak budu u počítače zitra tak to prohrabu 😉 . Ale pokud se tomu věnovat nechceš stejne to budou jen nicnerikajici součástky. Nejlíp se to učí tak,že vezmeš nějaký strojek a zkoušíš,porovnáváš s knížkou..chce to praxi,hodinařinu bych nepodceňoval. Takto si to prectes,pokoukas a za měsíc zapomeneš :-D.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.