Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Zdravím, přemýšlím o tom, že bych si do ložnice pořídil jednozávažové pendlovky a při prolézání internetu a antiků jsem narazil na níže uvedené. Mají týdenní chod, jsou funkční, ale nemají značený strojek. Dle prodejce se za týden zpožďují o cca 1-2 min. (snad půjde přenastavit kyvadlem). Poradíte prosím z jakého období by mohli být? Dle prodejce cca rok 1900. Pokud by někdo věděl cokoliv jiného budu za každou informaci rád. Abych nezapoměl cena hodin je 13 tis. Je to adekvátní?
Před časem jsem si pořídil dvouzávažové hodiny viz foto níže a u těch tak nějak také nevím se stářím a původem bedny. Uvnitř je strojek GB z Broumova a dle výše uvedeného číslování by odpovídal roku 1895, ale držák (také GB) s tyčovým gongem na němž je připevněn byl v Rakousku patentován až v roce 1900 a do hodin se začal montovat roku 1901. Horní koruna na bedně by měla být původní kromě středu, který byl upraven dle fantazie člověka od nějž jsem hodiny získal.
Zajímalo by mne tedy zda jste se již někdo nesetkal s podobnou bednou a z jakého období by tak mohla být😉 .
Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.