Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Otevřít si starožitnictví není jednoduché, aby jsi získal na to oprávnění, tak musíš mít vzdělání v tomto směru a tuším, že minimálně úplné střední v oboru historie. Teď přesně nevím, jak to je, ale určitě to není tak jednoduché , jako živnostenské oprávnění nákup/prodej v prodejně potravin. Oni to obcházejí živnosťáky , jako je prodej použitého zboží, tedy bazar. Nebo si musíš sehnat garanta, který jako na tebe bude dohlížet, ale to ti nikdo nebude dělat zadarmo. Před 20 ti lety jsem o tom přemýšlel a garanta bych mohl mít v ženě, ale ta to odmítla s tím, že starožitníci jsou zloději a bylo to po tom, co jedna babička prodávala starožitníkovi věc za 30 000 Kč a on jí nabídl 1500 Kč s tím, že to nemá žádnou cenu a vlastně on je hodný, že to vůbec od ní koupí. Tenkrát chodila do toho starožitnictví a dívala se jestli by tam nebylo něco do sbírek muzea. Znechutilo ji to ...

Koupíš i laciněji. Doufám, že se teď nemíníš zbláznit a kupovat vše na co natrefíš - zbytečně vyhodíš peníze ... to je chyba všech začátečníků ta kvantita. Zaměř se spíše na jedno období ... až se postupem času dostaneš do problematiky a tajů hodin, tak můžeš postupně budovat sbírku.Navíc chytíš zkušenosti a postupem času se je naučíš vůbec rozchodit na zdi to taky kolikrát není sranda a je to občas na té zdi alchymie.

Tuto knihu si objednej a spěchej, než ti ji někdo vyfoukne... je tam i o Beckerovi. Mám ji a je to už asi vzácnost, protože co jsem se zhruba díval, tak je na netu jediná. http://www.knihydobra.cz/hodinarstvi-a-hodinari-v-ceskych-zemich-2997
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.