Moderátoři: smith

chápu JK = iniciály a 1961 = rok narození ? ;-) - také jsem kdysi začínal s rokem 1970 (ČSR mince, falf dollar...)
- u 3 a 5,- 1961 asi se sériií nebude problém, ale 10,- 1961 ? - asi bylo myšleno vzor 1960, platná od 1961... => bohužel zde série pouze jednopísmenná... :-/

...jójó je to ta ,začínám a toto mi přišlo jako dobrej "důvod" pro ženu ,aby mi něco pořídila hi hi.Jsem z Ústí n.L. a koukám,že Vy taky ,tak nebude problém se sejít a dát řeč na téma jak začít ... Mám samozřejmě 100% zájem o ty bankovky-už jsem si dnes něco na A" čku koupil tak aspoň můžete potom poradit ,kde jsem udělal chybu-chybičku hihiKontakt na mě -nevím kam ho dát ,četl jsem,že se to tady nesmí tak jak?

...hmmm pozdě už jsem to koupil ,ale vypadají dobře-prosím zasloužilé zběratele nesmát se (hihi) ,vlastně je to za pár stovek tak už jem prodělal víc.. Jo tu knížku si koupím a to mě napadá dotaz:jaký to má být Bajer je nějaký ročník vydání nebo dle čeho si mám vybrat -zajímají mě především naše mince a bankovky,tak proto se ptám,aby v té knížce nebylo jen např.Egypt a já nekoukal na nějaké plíšky -co jsem tady viděl ,jak se v tom ty chlapy můžou vůbec vyznat... Jinak díky za reakci.

...příklad ta 10,- 1916 co jste poptával...
"Vzor 1960 / platnost od 1.2.1961 do 30.6.1988"
- ano na všech je tisknut "1960", nehledě na to kdy byly vytištěny
To je i na novodobých, ale zde jsou např. starší vzory stahovány z oběhu k určitému datu...
např. 100,- vzor 1993, vzor 1995, vzor 1997
P.S. začněte zde radami pro začátečníky, projděte různé weby - dejte tomu pár dní, ne-li týdnů :-)

Myslím si, že existuje jediná bankovka, ktorá vyhovuje vaším podmienkám - 3 Kčs 1961 séria JK.
Obrázky:
Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.