Profilový obrázek
Fugin

Uživatel

Zaregistrován:
29. 12. 2020

#1 29. 12. 2020, 21:11

Dobrý den,

dva dny jsem jako laik procházel několik tisíc známek (forum, google, katalogy), které jsme měly na půdě.
Vybral jsem jen ty zajímavější a většinou v dobrém stavu + foto jednoho většího alba. Když teď zavřu oči, vidím všude známky... už se mi o nich i zdálo😃
Každopádně jsem usoudil, že mi to určování vůbec nejde, protože když se kouknu na Burdu, jak se tam některé známky prodávají za tisíce a pak ty skoro na chlup stejné vidím za pár korun na aukru...

Můžu poprosit o posouzení jen tak letmo, jestli by ve sbírce něco stálo za to? Přemýšlím, že to pošlu i znalci v závislosti na prvotním posudku od Vás.

Počítám s tím, že to všechno můžou být jen halířové položky 😉

Album zde: https://ferril.rajce.idnes.cz/Znamky/

Velice děkuji všem, kteří se na to podívají.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#2 29. 12. 2020, 21:18

Podívají, to určite.. Ale mne to napr. nejde otvoriť...🙄
-s-

Profilový obrázek
Fugin

Uživatel

Zaregistrován:
29. 12. 2020

#3 29. 12. 2020, 21:22

Jo, taky se koukám. Bude, prosím, stačit odkaz takto? Omlouvám se.

https://ferril.rajce.idnes.cz/Znamky/

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#4 29. 12. 2020, 21:58

Je to lepšie. Zhodnotia odborníci.😉
-s-

Profilový obrázek
Fugin

Uživatel

Zaregistrován:
29. 12. 2020

#5 29. 12. 2020, 23:29

Děkuji. Chápu to tak, že sbírka není nejhorší a bylo by vhodné detailnější posouzení od znalce? Děkuji

Profilový obrázek
kosican

Uživatel

Zaregistrován:
2. 7. 2017

#6 30. 12. 2020, 13:18

vyjadrím sa k známkam pochádzajúcim z Európy.
Nemáte medzi nimi žiadnu raritu. Sú tam známky za 1 kč, za 100 kč aj za niekoľko 100 kč. Nevšimol som si ani jednu, ktorá by stála 1000 kč, alebo viac. Sú tam aj bezcenné známky, nepredajné. Na presnejšie posúdenie je však potrebné u niektorých známok zmerať zúbkovanie, zistiť priesvitky, špirály, priečky a podobne. A to nie je možné z fotiek a z týchto už vôbec nie. Ak to urobí znalec, tak si za to dá zaplatiť a nie málo.
To čo máte, je ale pekný základ budúcej zbierky. Zatiaľ je to len kopa zhromaždených známok. Pouvažujte nad tým, že by ste sa na to dal vy, alebo niekto z vašej rodiny. Nemusí to byť teraz, známky jesť nepýtajú. Ak sa to rozhodnete predať, tak nečakajte viac, ako 2-3000 kč pri dobrej konštelácii. Prajem vám veľa šťastia v rozhodovaní.

Profilový obrázek
otavel

Uživatel

Zaregistrován:
5. 6. 2014

#7 30. 12. 2020, 13:26

Po zběžné prohlídce si nemyslím, že je to materiál pro znalce. Nejlepší známka by byla střižená 20 Hradčany, ale nepochybně se jedná o zastřiženou zoubkovanou. Pak je tam ražený všesokolský slet. Jiné, trochu zajímavější věci, většinou nejsou poštovní známky, ale různé propagační.., zálepky apod., to u těch československých. U ciziny zas železniční kolky Bayern nebo smuteční německé kolonie, ale taky žádný zázrak. Cena za vše maximálně pár tisíc za vše nafocené (od tisíce nahoru), záleží na štěstí. Ale třeba má někdo jiný názor.

Profilový obrázek
Fugin

Uživatel

Zaregistrován:
29. 12. 2020

#8 30. 12. 2020, 18:17
vyjadrím sa k známkam pochádzajúcim z Európy. Nemáte medzi nimi žiadnu raritu. Sú tam známky za 1 kč, za 100 kč aj za niekoľko 100 kč. Nevšimol som si ani jednu, ktorá by stála 1000 kč, alebo viac. Sú tam aj bezcenné známky, nepredajné. Na presnejšie posúdenie je však potrebné u niektorých známok zmerať zúbkovanie, zistiť priesvitky, špirály, priečky a podobne. A to nie je možné z fotiek a z týchto už vôbec nie. Ak to urobí znalec, tak si za to dá zaplatiť a nie málo. To čo máte, je ale pekný základ budúcej zbierky. Zatiaľ je to len kopa zhromaždených známok. Pouvažujte nad tým, že by ste sa na to dal vy, alebo niekto z vašej rodiny. Nemusí to byť teraz, známky jesť nepýtajú. Ak sa to rozhodnete predať, tak nečakajte viac, ako 2-3000 kč pri dobrej konštelácii. Prajem vám veľa šťastia v rozhodovaní.

Děkuji všem za odpovědi. Musím říct, že mě známky docela zaujaly, jak jsem zkoumal tuto sbírku. Pokud bych se tomu chtěl věnovat, jak mám začít? Sice jsem na takový koníček, dle dnešních poměrů, myslím docela mladý - před chvílí mi bylo dvacet - ale láká mě to. Jsem z toho ale docela zmatený a přijde mi, že je potřeba toho hodně znát, abych byl schopen známky rozlišit. Předpokládám, že prvním krokem bude asi uspořádání sbírky (možná předělání do novějšího stabilnějšího alba/alb) a poté sbírání - ze začátku procházka na poštu?🙂 Je u filatelie potřeba znát i historie? Nebo to přijde s tím, jak se o známky budu zajímat? Zkusím si to vygooglit, ale byl bych rád za případné rady napřímo od Vás. Děkuji.

Profilový obrázek
stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

#9 30. 12. 2020, 20:14
Děkuji. Chápu to tak, že sbírka není nejhorší a bylo by vhodné detailnější posouzení od znalce? Děkuji

Ja som myslel, že ten odkaz fuguje= je to lepšie.. O známkach som nepísal, tomu nerozumiem...🙂
Ale začni si s tým. Máš ešte more času niekam sa dopracovať. Alebo sa aspoň baviť.
Tu sú veľké hviezdy, poradia Ti.
-s-

Profilový obrázek
pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

#10 30. 12. 2020, 20:27

Fugin- ano, pokud chceš o známkách něco vědět, musíš taky hodně znát. To je správně. Ti nejlepší sběratelé, mají také encyklopedické znalosti a my ostatní jim závidíme 😉 S tou procházkou na poštu máš čas. Nejprve udělej pořádek s tím, co máš. Uskladnění známek je velmi důležité. Pokud se poškodí, ztratí veškerou svou hodnotu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.