Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

Profilový obrázek
jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

#1 21. 11. 2010, 15:53

Po delsi dobe jsem prochazel internetovy obchod www.numkon.cz

hodne zajimava galerie vzacnosti
http://www.numkon.cz/cz/galerie-rarit

Napr. ty pokladnicni poukazky - to se priznam vidim prvne. Samozrejme, krom fotky v novem Bajerovi, ale tam jsou ty vzory ... Priznejte se, kdo ji uz ma ve sbirce? 😃

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2 21. 11. 2010, 16:09

No, ty jsou nedostupné, ale co říkáte na to, co dostupné je (?) - http://www.numkon.cz/cz/eshop/ceska-republika-slovenska-republika-1993-2010/43 Pěkné kusy (pro mě ovšem dost nedostupná záležitost)

Profilový obrázek
jirka72

Uživatel

Zaregistrován:
14. 9. 2008

#3 21. 11. 2010, 16:29
No, ty jsou nedostupné, ale co říkáte na to, co dostupné je (?) - http://www.numkon.cz/cz/eshop/ceska-republika-slovenska-republika-1993-2010/43 Pěkné kusy (pro mě ovšem dost nedostupná záležitost)

No, levné to není, ale myslím, že cenově to celkem odpovídá, u Klima naposledy v aukci něco z toho vyšlo ještě dráž ... přesně jak píšeš, pěkné kusy!

Profilový obrázek
trava

Uživatel

Zaregistrován:
24. 2. 2009

#4 21. 11. 2010, 16:39

Jen jde o to, aby to nedopadlo jako se vzory NBS, kdy po přejití na Euro, jsou ceny čím dál nižší a v podstatě za nákupní ceny neprodejné. Nikdo totiž neví, kolik kusů jich vlastně je.

Profilový obrázek
ronnie21

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2008

#5 21. 11. 2010, 17:08

hmmm ... priznam se, ze takove speky nesbiram. Nedavno jsem byl na navsteve v Praze a mel jsem v planu navstivit nejake obchody z bankovkama. Podle internetu jsem si nasel NUMIS, pak 2 starozitnictvi a NUMKON.
V numisu bankovky veskere zadne, i kdyz obchod velky, starozitnictvi velka bida (rozdrbane v krabici a pod.), akorat v NUMKON jsem uspel, pekna nabidka, spousta bankovek v "N" stavech, takze jsem neco doplnil. Na Prahu mi to prislo trocku malo ... to je opravdu jen jediny obchod v Konviktske, kde je neco slusnejsiho na prodej ???!!

Profilový obrázek
petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

#6 22. 11. 2010, 15:37

no, tak možná ještě AUREA v Praze by mohla mít nějake bankovky. Jinak v NUMIS nic není, tam jezdí prodejce s alby pořád mimo obchod ... NUMKON super, tam se to dost obměňuje. Jinak v Praze nevím.

Profilový obrázek
Miciko

Uživatel

Zaregistrován:
25. 1. 2010

#7 22. 11. 2010, 16:31

No ja zbieram v štýle neperforovaný a perforovaný kus z každej bankovky. A musím priznať, že tie specimeny 5000 Kč, 200 Kč atď. sú naozaj skvelé. Ako dobre by pod ČR 5000 Kč vyzerala tá zo specimenom. Len tie ceny... A Tráva môže mať zasa pravdu. Čo to urobí časom. Na Slovensku sa predávajú komplet sady specimen 1.vydania bankoviek rok 1993 a 200 Sk a 5000 Sk 1995 v UNC za 700 euro a sú nepredajné. Pritom Klim bežne predáva 1000 G 1993 3500,- Kč. 5000 H 1995 specimen 8500,.Kč a podobne. Nikto nevie, koľko toho vlastne je....

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#8 22. 11. 2010, 17:20

Ono u těch specimenů a anulátů z "bankovních sad" je to hodně jen o počtů bláznů(více než u základních druhů bankovek), kteří jsou ochotni zaplatit nehorázné ceny aby měli ve sbírce i tuto variantu vzoru. Pokud vynecháte např. těch 5-10 cenotvorných bláznů v aukcích chtějících to mít skoro za cokoliv(případně pár dalších řídících se vždy dle takto dosažených cen), pak by cena rázem asi spadla klidně i o cca 30-60% na úroveň úměrnou vzácnosti za méně častou variantu.
Ostatně vzory mnoha jiných zemí vydaných asi v podobných nákladech stojí často pouze zlomky cen dosahovaných u našich vzorů.
Jako příklad lze třeba uvést níže vyobrazený vzor/anulát z méně sbírané země, který ač jich bylo vytištěno také relativně malé množství, lze zakoupit za ceny kolem 25-50€ včetně poštovného ze zahraničí...

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
chybotisky

Uživatel

Zaregistrován:
1. 1. 2009

#9 22. 11. 2010, 19:32
Ono u těch specimenů a anulátů z "bankovních sad" je to hodně jen o počtů bláznů(více než u základních druhů bankovek), kteří jsou ochotni zaplatit nehorázné ceny aby měli ve sbírce i tuto variantu vzoru. Pokud vynecháte např. těch 5-10 cenotvorných bláznů v aukcích chtějících to mít skoro za cokoliv(případně pár dalších řídících se vždy dle takto dosažených cen), pak by cena rázem asi spadla klidně i o cca 30-60% na úroveň úměrnou vzácnosti za méně častou variantu. Ostatně vzory mnoha jiných zemí vydaných asi v podobných nákladech stojí často pouze zlomky cen dosahovaných u našich vzorů. Jako příklad lze třeba uvést níže vyobrazený vzor/anulát z méně sbírané země, který ač jich bylo vytištěno také relativně malé množství, lze zakoupit za ceny kolem 25-50€ včetně poštovného ze zahraničí... Obrázky: ...

Že na to někdo má a cení si tý bankovky víc než my a nám se to nelíbí, protože si ji nemůžem koupit ještě neznamená, že je "blázen".
Anuláty českých bankovek jsem poprvé viděl letos u Klima a už podle číslování vzorů si myslím, že jich moc nebude. Navíc se podle mě anulát nedá považovat za variantu (jako např. číslo, písmeno série nebo i perforace/neperforace), je prostě kvalitativně jinde, úplně nahoře.
A odvozovat cenu porovnáváním s jinou zemí nebo třeba jen podle nákladu a vzácnosti nefunguje (byla by to strašná nuda, kdyby se takhle daly přibližné ceny spočítat na kalkulačce)

Profilový obrázek
Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

#10 25. 11. 2010, 15:10

Mám záujem o komplet sadu specimen 1.vydanie slovenských bankoviek rok 1993 a 1995 (200 Sk a 5000 Sk) v UNC. Ak viete ponúknuť, tak mi dajte vedieť na mail. ďakujem.
Inak je to pravda. Odkedy sme v EURe, tak mám dojem ako keby nič predtým neexistovalo. Ale nejde ani tak o bankovky ako o mince. Všetci sa bezhlavo vrhli na památné 2€mince. Niekedy mi pripadá, že EURo bankovky sa ani nezbierajú. Veď mať len 100, 200 a 500€ bankovku zo všetkých 17 tlačiarní asi nebude lacný špás :-)

Processed coin catalogs 4.418 Auctions / 36.665 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.