Moderátoři: Tomako, acme2000, smith

Profilový obrázek
cubcurrency

Uživatel

Zaregistrován:
8. 6. 2009

#1 8. 6. 2009, 10:31

Mám v poslednej dobe dve maximálne negatívne skúsenosti s podvodmi na aukre. Nebudem písať mená, dám len info, aby ste si dávali pozor na to, čo sa môže stať.
Kúpil som 50 korun RU vraj v 1. Keďže mám negatívnu skúsenosť, že tieto bankovky bývajú čistené a žehlené, priamo som sa na to predávajúceho spýtal Odpoveď ma uspokojila, tak som zaplatil šialených vyše 14.000,- Prišla mi bankovka, ktorá smrdela chemikáliami, papier bol vyleštený dotenka a ohyby tak prežehlené, že ich bolo ledva vidno. Predávajúci zahral mŕtveho chrobáka, vraj môžem byť rád, ako dobre som kúpil.
Zároveň som kúpil 500Kč 29 sériu A bez dĺžňa. Podrobný scan ukazoval A-čko, nad ktorým boli jasné linky podtlače, tak som to ako nenapraviteľný optimista riskol. Keď som si ju doma zvačšil na 1200 dpi, po jasných linkách nebolo ani stopy, nad A bol fľak a bolo jasne vidno, ako je dĺžeň vyškriabaný. Keďže bol predávajúci na výstave v sobotu v BA, tak som išiel osobne za ním a ukázal som mu to na počítači. Rozkričal sa, že z čoho ho to obviňujem, či si ja myslím, že on, solídny obchodník, má za potreby falšovať veci pre pár tis . korún. Jedná sa totiž o jedného z veľkých českých obchodníkov. Keďže som už raz od neho vydražil Terezín v UNC, na ktorom boli polepené papierové lepky, nie je to náhoda. Malý hajzlík stiahne chvost a nejako vec urovná, veľký hajzel zaútočí. A ja som sa pobral radšej preč, aby ma neporazilo. Doteraz som od neho kúpil za cca 200000,-Kč, viac už nekúpim nič.

Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#2 8. 6. 2009, 12:00

jestli je to ta pětistovka, co jste ji bral cca za 2250 Kč, tak tu jsem sledoval - zdála se mi podezřelá, tak jsem raději nepřihazoval. Holt smůla :-( Asi jediné řešení je od obchodníka už opakovaně nenakupovat.

Profilový obrázek
rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

#3 8. 6. 2009, 12:33

Oh.. tak to je teda sila. Ja od jiste dobry na aukru nekupuju nic, od lidi, ktere neznam a nebo s nimi nemam dobre zkusenosti.. vim proc.

Na tu 50 K/1902 jsem se taky dival ale nakonec jsem dospel k nazoru, ze bych ji rad nejdriv videl nazivo protoze by to mohlo dopadnout presne tak, jak pisete.

A k te 500Kc/1929 - pokud se dobre divam, tak na obrazku je nad tim A cerveny flek, a souhlasim s acmem taky se mi nejak nezda a navic me vazne docela zarazi reakce prodejce.

Obrázek vložený uživatelem

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#4 8. 6. 2009, 12:36

Taky bych to viděl tak, kupovat bankovky na Aukru nad 1000Kč jen od ověřených prodejců, jinak raději jinde připlatit a moci si bankovku prohlédnout...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
petrsvetr

Uživatel

Zaregistrován:
9. 10. 2008

#5 8. 6. 2009, 12:58

je to samozrejme ostuda, ale bohuzel na aukro je nepoctivych prodejcu vicero ... ja osobne mam okruh asi 5-6 lidi, kde mam v podstate jistotu, ze bankovka presne odpovida popisu, u jinych prodejcu bych do toho sel jedine v pripade, ze bych mel moznost bankovku predem videt.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#6 9. 6. 2009, 19:34
Mám v poslednej dobe dve maximálne negatívne skúsenosti s podvodmi na aukre. Nebudem písať mená, dám len info, aby ste si dávali pozor na to, čo sa môže stať. Kúpil som 50 korun RU vraj v 1. Keďže mám negatívnu skúsenosť, že tieto bankovky bývajú čistené a žehlené, priamo som sa na to predávajúceho spýtal Odpoveď ma uspokojila, tak som zaplatil šialených vyše 14.000,- Prišla mi bankovka, ktorá smrdela chemikáliami, papier bol vyleštený dotenka a ohyby tak prežehlené, že ich bolo ledva vidno. Predávajúci zahral mŕtveho chrobáka, vraj môžem byť rád, ako dobre som kúpil. Zároveň som kúpil 500Kč 29 sériu A bez dĺžňa. Podrobný scan ukazoval A-čko, nad ktorým boli jasné linky podtlače, tak som to ako nenapraviteľný optimista riskol. Keď som si ju doma zvačšil na 1200 dpi, po jasných linkách nebolo ani stopy, nad A bol fľak a bolo jasne vidno, ako je dĺžeň vyškriabaný. Keďže bol predávajúci na výstave v sobotu v BA, tak som išiel osobne za ním a ukázal som mu to na počítači. Rozkričal sa, že z čoho ho to obviňujem, či si ja myslím, že on, solídny obchodník, má za potreby falšovať veci pre pár tis . korún. Jedná sa totiž o jedného z veľkých českých obchodníkov. Keďže som už raz od neho vydražil Terezín v UNC, na ktorom boli polepené papierové lepky, nie je to náhoda. Malý hajzlík stiahne chvost a nejako vec urovná, veľký hajzel zaútočí. A ja som sa pobral radšej preč, aby ma neporazilo. Doteraz som od neho kúpil za cca 200000,-Kč, viac už nekúpim nič.

Nedá mi nezareagovať.

Toto ste kupovali ako stav 1/1. Čo podľa medzinárodnej stupnici je EF. Podľa vás to nie je 1/1, teda ani EF.
http://www.aukro.cz/item632708222_50_k_1902.html

A tu ste ho predávali ako XF. Čo zodpovedá tak isto stavu 1/1 (mal som to v sledovaní, ale ste po vašom príspevku aukciu zrušili).

http://www.aukro.sk/item655239914-50-korun-rakusko-uhorsko-xf.html

Týmto svojim príspevkom som nechcel nikoho uraziť, ani zastávať. Ale si myslím, že v tomto prípade nie je celkom na mieste stažnosť.....

P.S: Ak niekomu bude vadiť tento môj príspevok, kľudne sa môže vymazať.

Osobne si myslím, že od nového predajcu, ktorý ma iba 2 hodnotenia je kúpa takejto bankovky bez osobnej prehliadky od skúseného zberateľa mačka vo vreci.

Ďakujem za prečítanie.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

#7 10. 6. 2009, 13:43
Profilový obrázek
acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

#8 10. 6. 2009, 14:18

Nějak se nečapu (tuhle lokalitu nesbírám, nemám přehled) - co je s těmi Bermudami za problém?

Profilový obrázek
numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

#9 10. 6. 2009, 14:26

Maju rovnake a nizke ser. cislo a nie su v katalogu world papers.
Asi bude nejake uplne nove vydanie /z 2009/

Profilový obrázek
Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

#10 10. 6. 2009, 14:30

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.