Moderátoři: smith

Pokud by to takhle dělali, tak jednak bude šílený skandál, že někdo ničí mince (a na další aukci bude poloviční nabídka), jednak by to bylo velké riziko trestního oznámení (a dotyčný by byl v právu, i padělek může mít nějakou hodnotu a pokud nejde o platné peníze, není možné ho ničit). Kdyby byl hodně drzý tak i za ničení kulturního dědictví a důkazní břemeno by nesl pořadatel aukce. Takže opravdu nereálné🙂
Pokud jde o stažené položky, slušná aukční společnost by měla oznámit že položka byla stažena, zvlášť pokud na ni byly nějaké limity. Je fakt, že natvrdo nikdo neřekne, že jde o padělek, ale jde o nejčastější důvod stažení a po zeptání se vám určitě potvrdí, že položka byla stažena kvůlu pochybnostem o autenticitě apod.

petr1596 napsal:V Brně nějaké kluky znám, špatní nejsou, ale měli by si tam už udělat definitivně pořádek a těch pár nenažraných a nepoučitelných kolegů konečně vyházet od řízení pobočky a aukcí. Kazí nám jméno. Tohle není jediná věc co provedli, spíš špička ledovce, zkuste si třeba u nich reklamovat falsum....
Uvítal bych,kdybys sem napsal,kdy za posledních 10 let nebyla uznána reklamace na falsum.Za posledních 10 let proto,že máme aukce archivované 10 let a můžeme do papírů nahlédnout.Reklamaci jsme neuznali za ta leta pouze jednu,když nějaký bratislavák reklamoval 24 krejcar českých stavů,po konsultaci v MZM a se soudním znalcem jsme mu napsali,že je mince pravá a že reklamaci uznáme,když dodá posudek od soudního znalce a tím věc utichla.Takže čekám,že buď napíšeš konkrétně co,kdy a jak nebylo uznáno,nebo omluvu za křivé nařčení.

Tak to shrnem:
To,že se vám groš zdá divný,je mi celkem šumák-nezdá se,nepřihazujte...
K tomu překupníkovi:
Stejně jako drtivá většina z vás kupuji mince jednak do vlastních sbírek,a jednak pro následný prodej-at už levnějších věcí na Aukru,či lepších do aukcí u Raucha,či Lanze...
Mince kupuji prakticky všude kde jsou k mání,NIKDY však neprodávám padělky,kopie,apod....také nikdy nežádám vyšší částku,než jsem za ten který dal-vše ponechávám trhu..také vždy podávám pravdivý popis v aukcích.
Ve stručnosti vše...

Ano, zrovna třeba o toho Bratislaváka se jedná. Já bych od něj ten 24 krejcar určitě nekoupil. Mě se vůbec nelíbí. Pro mě ta mince není košer a myslím, že to moc dobře víte.
Taky jsem si jel pro haléř s korunou, tuším Ladislava Pohrobka, abych na místě zjistil, že se jedná o obyčejný haléř Jiřího z Poděbrad. No, ale prodali jste ho za slušnou šlehu, upozornění sběratelů Bohemiky, že to určení není dobré vás tam nikoho nezajímalo. Provize je provize. Já už k vám raději nejezdím.

Určite dobre viete ako to na dnešnom trhu s mincami funguje. Ak raz hocijaký súdny znalec napíše o minci , že je pravá/99% znich ani netuší, ktorá naozaj pravá je/, potom je problematické tento verdikt napadnúť, ak falšovatelia použili správny kov a obraz sa do istej miery zhoduje s originálom/to sa týka hlavne stredovekých mincí/, nie je možné bežnými prostriedkami dokázať , že sa o falzum naozaj jedná. Preto je aukčná spoločnosť vo výhode.
Chýba tu osveta ohľadne výskytu falz.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.