To je Lajcsi, zdrobnelina Lajoša.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Popojedem:
Myslíte, že by se jeden list, s tou čumkartou, dal udělat takto? Další lebka t.č. není k dospozici, převrtávat několik listů asi nemá smysl a je, aspoň si myslím, škoda to nedat.
Ještě teda, k tomu textu, uvažuju nad větou "Československá pošta frankaturu uznala bez připomínek."

Do exponátu to jistě patří, jde o to, jestli tam patří i ten obrázek hradu na líci?
No a ideologický návrh úpravy listu se stříhanými známkami. 15 blok je jistě hezký, ale musel uvolnit místo tête-bêche, která je nepochybně hodnotnější. A třeba se, po dalším rozšíření na 3 rámy (za 5 a více let), dostane místo i na celý arch.
Akorát s tím novějším programem (ve Wordu to dělám) se místama tak na hovno pracuje. Mrcha se furt tváří, že ví líp jak já co chcu dělat. Proto je devítiblok o kousek výš, než bych si představoval. Jak to dám níž, rozhodí to jaksi řádek s tím popisem slepotisku (nic lepšího mne nenapadlo - předchozí úprava už není akceptovatelná) a je to naprd.
Pro lepší porovnání dávám znovu i stávající vzhled.

Pěkné další položky pro příští rozšíření na 3 rámy. Odhaduje se, že stříhaných bylo vydáno (u obou hodnot) 1500 kusů, čili 15 archů. Kolik jich asi zůstalo v celku? Důvod proč to tak udělali bude asi jednoduše v tom, že chtěli urychlit distribuci, protože stříhané, byť teda hodnoty 10 a 20 fill, jsou známy řádně použité na celistvostech.

Akorát s tím novějším programem (ve Wordu to dělám) se místama tak na hovno pracuje. Mrcha se furt tváří, že ví líp jak já co chcu dělat. Proto je devítiblok o kousek výš, než bych si představoval. Jak to dám níž, rozhodí to jaksi řádek s tím popisem slepotisku (nic lepšího mne nenapadlo - předchozí úprava už není akceptovatelná) a je to naprd.
Pavel III – neviem, ako pracujete vo worde, ale na podobné úpravy / formátovanie obsahu je dobré využívať tabuľky – „neviem či tak činíte“
Skúste mi niekde nahrať ten Váš zdrojový súbor s príponou (.docx) / (.doc) a ja sa na to pozriem
Napríklad sem - https://www.uschovna.cz/
PS: Nie som čo sa týka wordu „profesionál“, ale niečo snáď zvládnem J
Myslím ten „problémový“ na druhom obrázku v príspevku 265.

A cožpak o to, tabulky používám jako divý, ale v té nové verzi nějak nemohu najít "vlastnosti tabulek", kde se nastavují okraje, vzdálenosti od okolí atd. Tak bych to asi nechal. Devítiblok je stejně extra věc, tak nechť má i trošku extra umístění a s tím textem o slepotisku nic neudělám. Není to jak jinak smysluplně předělat.
Věcně tam mám 1 tabulku s devítiblokem a vedle tři další tabulky, protože to je jednodušší než jedna velká s rozvrtanými nestejnými poli.

Chcel som byť len trochu užitočný :-)
Ja osobne tieto neoliberálne maniére a snahy niektorých autorov softvéru za každú cenu byť kúl moc nemusím.
Ak je niečo spoľahlivé, funkčné, prehľadné, intuitívne a čo ja viem ešte aké, tak zastávam názor „Netýr ho.no - nebude smrdieť“
Inak tie vnorené tabuľky (tabuľka v tabuľke) tiež nemám v láske.
Tak snáď sa s tým novým wordom skamarátite :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.