Je to už dávno a já jsem byl ještě dost mladý tak jsem znalcům ještě věřil.Pětidukát zvonil krásně a nebýval až zas tak potlučený,ale úplně jsem ho zničil až sám a to pak už nezvonil.Na jednom konci jsem ho chytil kombinačkama ,na druhém hasákem ,nebyl zas až tak měkký,asi jako hliník,a pak jsem kroutil,až jsem ho zkroutil do trubky.A to bych rád udělal každému kdo zpochybňuje a znevažuje a žváchá a lže a dělá ze sebe machra jen aby byl za znalce.Chytil bych ho kombinačkama a hasákem a pak bych ho kroutil....

Nemám raději zavolat doktora?🙄

Koukám, že zde probíráte přímo horory.
Ta toto téma uvedu jiný příběh.
Kdysi, před mnoha lety jsem na aukci viděl u majitele, zasloužilého a uznávaného odborníka přes opravu mincí, velmi hezký a vzácnější půltolar. Jedinou vadou byl větší úhoz v ploše, který snižoval cenu a samozřejmě také poptávku. Byl jsem svědkem situace, kdy o tuto minci projevil zájem jistý sběratel, ale požadoval slevu. Bohužel neuspěl. Za nějaký čas, na následující aukci jsem si prohlížel materiál i u tohoto člověka a zhrozen jsem zjistil, že tento odborník přes opravy minci daný úhoz zahladil, tedy zničil větší část plochy a zahladil i některé detaily portrétů. Myslím, že ho po velkém vypětí nakonec prodal, ale za zlomek původně požadované ceny. Kdyby si tehdy naplil na ruce a danou minci prodal se slevou danému zájemci. Mohl tak zachránit zajímavou minci a za ní dostat odpovídající cenu.
Rezumé tedy zní, že i tento velký odborník, ke kterému si dávali opravovat mince i uznávaní sběratelé, může dělat nesmysly.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Proč jste ho ničil???😃 😃 😃 Tenhle příběh je legrační...😃 Co jste udělal pak...čekám na pokračování 😉

ničil jsem ho proto,že mi ta znalkyně vylíčila můj další osud v těch nejčernějších barvách kvůli vlastnictví té mince.Cítil jsem se tou mincí ohrožen-uvidí-li to někdo,řekne,že to u mne viděl a pak bude vyšetřování,ve kterém mi nikdo nebude věřit,protože jsem minci nepřihlásil do pozůstalosti a tím se dopustil atd... takže proto jsem ji zničil,ze strachu..a z nezkušenosti,tedy z blbosti,,,dnes bych ji někde schoval,ale tehdy jsem měl z autorit respekt.Uvědomme si,že tehdy bylo obchodování se zlatými mincemi zakázáno zákonem...
...no a co potom-nic,klid,andělé zpívali,měl jsem holou prdel jako ostatní pracující.
Nějak mě to pak táhlo k mincím,tak jsem je začal sbírat,ale vždycky jsem chtěl mít posudek o pravosti,abych se už nemusel bát .Takže jsem začal hledat znalce.Jééé těch bylo...Radama jsem byl najednou přímo zavalenej.Jenomže psát nic nechtěli.Byli to starší muži,kteří v životě nic nevytvořili a aby si něco dokázali, tak si opatřili přes známosti kulatá razítka.Tím to pro ně končilo.Nebylo vůbec snadné přimět je k nějaké činnosti,zkoušel jsem různé triky-třeba jsem jim minci poslal se žádostí o posudek poštou-vrátila se bez posudku s vyhýbavou odpovědí-materiálu k porovnání je prý málo a podobně.Vlastně se mi vůbec nikdy nepodařilo z nich nějaký posudek vymámit.
Tak jsem hledal v zahraničí,dopisoval jsem si s jednou arogantní Rakušačkou,té se nelíbila moje němčina,pak jsem to zkoušel ve Wiener Münzkabinetu,,,ale jo,udělali si na mě čas,ale písemně nic,ani slovo.
V Německu jsem taky hledal,ale oni tam system soudních znalců prostě nemají,takže taky nic.
Skončil jsem v USA,ale to až zase jindy...

je pravda ze v kontextu doby, tj. za totace, je ona "zkratkovita reakce" prece jen o dost pochopitelnejsi. vzhledem k tomu, ze nejsem z rodiny, ktera se tehda mela dobre (ne ze by to ted teda bylo nejak lepsi 😁 😁 😁 ) celkem chapu, ze clovek bez vztahu k numismatice proste zahladi stopy "totalni anihilaci dukazu" (protoze doba byla takova, ze nikdo nevedel kdy ho kdo sleduje nebo uda). takze mince je mi lito, jenze nasledky iracionalniho strachu pestovaneho vladnouci garniturou i v tom nejmensim obcankovi ale chapu. a netvrdte hlavne nikdo, ze se to jen bagatelizuje, ze to bylo v pohode.

To Domician.
Koukám, že se ve sběratelském životě pohybujete v dost velkých kotrmelcích. Jak se lidově říká, od patníku, k patníku.
Téma znalců by bylo na dlouhé povídání, ale když to shrneme do nejjednodužšího výstupu, pak razítko z nikoho soudního znalce ještě neudělalo. Spíše byste se měl obracet na dlouholeté sběratele daného období, nebo některé obchodníky, kterým prošlo rukama spousta mincí. Ti Vám sice razítka nedají, ale jejich názory budou mít určitě větší cenu, než některé atesty zasloužilých soudních znalců, kteří dávají razítka na vše, co kdo přinese, aníž by těmto obdobím rozuměli. Samozřejmě důvodem se stává odměna v procentech z odhadu pravé mince.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

To Evropa1:
Ty napodobeniny,které označujeme za falza jsou ty výrobky,které svou technickou úrovní nedosahují technické úrovně jejich detekce.Zbývající napodobeniny nepoznáme,takže kontrolami prochází.
V posledních dvaceti,třiceti létech došlo k prudkému rozvoji technologií,např.elektrokaustiky,fotootisku nebo NC frézování a spec.počítačových programů,které umožnily generaci fals,které nemůžeme prostým mikroskopem poznat.Došlo však také k objevům platinových inkluzí ,které ,máme-li tuto technologii,umožní jejich odhalení materiálovou analýzou.
A teď si do toho dosaďte znalce,životně zkušeného historika-numismatika.Co jako ten bude dělat-no asi to na co stačí,tedy bude vyhazovat zastaralé typy fals,na nic víc nestačí,protože stačit nemůže i kdyby měl bůhvíjakou snahu.
To je ale problém těch,kteří hledají Pravdu s velkým P.
Na tu se ale u soudu nikdo nezeptá,tam chtějí průkaznost a ta má razítko.

Domician napsal/a:
To Evropa1:
V posledních dvaceti,třiceti létech došlo k prudkému rozvoji technologií,např.elektrokaustiky,fotootisku nebo NC frézování a spec.počítačových programů,které umožnily generaci fals,které nemůžeme prostým mikroskopem poznat.Došlo však také k objevům platinových inkluzí ,které ,máme-li tuto technologii,umožní jejich odhalení materiálovou analýzou.
A teď si do toho dosaďte znalce,životně zkušeného historika-numismatika.Co jako ten bude dělat-no asi to na co stačí,tedy bude vyhazovat zastaralé typy fals,na nic víc nestačí,protože stačit nemůže i kdyby měl bůhvíjakou snahu.
To je ale problém těch,kteří hledají Pravdu s velkým P.
Na tu se ale u soudu nikdo nezeptá,tam chtějí průkaznost a ta má razítko.
Každé historické období se vyznačuje určitou zručností a určitými technologiemi. Pokud sběrateli, kdo danou dobu z pohledu všech atributů pochopil a prošlo mu rukama spousta pravých mincí, dáte sebelepší falzum, nějaký třináctý smysl ho na některé nesrovnalosti upozorní. Pro takové lidi naprosto dokonalé falzum neexistuje.

V celé republice znám jen jednoho člověka s touto schopností,takže mohu potvrdit,že jev existuje,ale na tom se nedá stavět.Reklamace zdůvodněná dojmy a pocity je v západním světě,který stojí na aristotelské a karteziánské logice předem odsouzena k zániku.Takovou pravdu byste prostě nedokázal sdělit ostatním.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.