Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#21 22. 8. 2012, 20:09

To matry: pošlete mi foto na mail: trinitr@volny.cz Já vám napíšu ceny a co případně s mincemi a klidně to můžeme pak prokonzultovat telefonicky nebo i osobně, dle domluvy.

Profilový obrázek
orkuaa

Uživatel

Zaregistrován:
27. 6. 2012

#22 22. 8. 2012, 20:35

dobra rada na uvod - v prvom rade NIC a NIKOMU momentalne nepredavajte🙂 dajte tomu cas, mince si v klude nafotte /najlepsie po jednom a z obidvoch stran/ a nezavazne si ich dajte ocenit od viacerych ludi prip. navstivte uz spominanu pobocku Ceskej numizmatickej spolocnosti..
podla reakcii aj tu na fore urcite sam vidite, ze mate v rukach celkom zaujimavy "poklad" s ktoreho pripadnym predajom nebude ziadny problem a ak su mince v zachovalych stavoch, zberatelia sa o ne doslova pobiju🙂
ako laikovi Vam odporucam kupit si cca za 300 kc knizku od Novotneho - Mince Frantiska Josefa I. a zbezne sa aspon trochu dostanete do obrazu, su tam obrazky-mince triedene podla rokov a su pri nich orientacne ceny, na prvotne zorientovanie to staci..

a aby som nezabudol - odporucam aby ste poprosil moderatora aby zmazal z tohto vlakna Vase priezvisko, doba je dnes zla clovek nikdy nevie 😎

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#23 22. 8. 2012, 20:50

Na ako taký obraz radšej doporučujem Fruhwalda...

Profilový obrázek
matry

Uživatel

Zaregistrován:
22. 8. 2012

#24 22. 8. 2012, 20:54

K pokladničcce jsem neměl klíč,takže jsem ji v dílně odvrtal (jak byla plná,byla strašně těžká).. pak jsem si nechal udělat za 400Kč v zámečnictví nový klíč, bylo mi líto pokladnu vyhodit. Odvrtané dírky mi poté kamarád svařil.

Obrázek vložený uživatelem

Každá mince je zvlášť zabalená v takovým žlutým povoskovaným papírku. Všechny jsou (PODLE MĚ) jako nové - písmo a hlava nebo znak jsou krásně vyražené (až snad na čtyři - ale u těch je na papírku napsáno VR chyboražba). U jedné je údaj: koupeno 1929 VRC za 20 tis Kč) u druhé: koupeno u JV za 16 000Kč v roce 1937 atd. Dával jsem pozor abych mince nepoškodil..
Mince stejného letopočtu mají většinou jiná znaménka (nevěděl jsem že je to důležité) například 1853 A,E,B, 1854B,V,E,B, A, atd

Profilový obrázek
NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

#25 22. 8. 2012, 21:03

Ked už ste odfotil pokladničku, tak prečo nie aj mince?

Profilový obrázek
matry

Uživatel

Zaregistrován:
22. 8. 2012

#26 22. 8. 2012, 21:21

Nevím.Nepřipadaly mi zajímavé. Ta pokladna je pro mě větší památka. Navíc jsem to nefotil já. ale 12 letá dcera. Já bych takové rozmazané fotky do éteru nepustil.
Počkejte pár dní - všechny mince nafotím.

Profilový obrázek
matry

Uživatel

Zaregistrován:
22. 8. 2012

#27 22. 8. 2012, 21:22

Nevím.Nepřipadaly mi zajímavé. Ta pokladna je pro mě větší památka. Navíc jsem to nefotil já. ale 12 letá dcera. Já bych takové rozmazané fotky do éteru nepustil.
Počkejte pár dní - všechny mince nafotím.

Profilový obrázek
Tovy

Uživatel

Zaregistrován:
21. 11. 2011

#28 22. 8. 2012, 22:17

Docela zajimave ceny - za prvni republiky dat za neco 20 tisic - to je rocni plat slusne placeneho urednika. Prepocet na dnesek kolem 150 tisic odhaduji (prepocteno na cenu piva🙂 Me by zajimaly fotky tech papirku, ty mam radsi nez mince.

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#29 23. 8. 2012, 00:29

To matry: jak jsem psal, pošlete, prosím, foto na mail: trinitr@volny.cz rád mince projdu, určím a ocením. Respektive mi na sebe klidně pošlete jen kontakt, fotek bude asi hodně a nvím, jestli se do schránky vejdou.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#30 23. 8. 2012, 00:51

orkuaa napsal/a:

dobra rada na uvod - v prvom rade NIC a NIKOMU momentalne nepredavajte🙂 dajte tomu cas, mince si v klude nafotte /najlepsie po jednom a z obidvoch stran/ a nezavazne si ich dajte ocenit od viacerych ludi prip. navstivte uz spominanu pobocku Ceskej numizmatickej spolocnosti..
podla reakcii aj tu na fore urcite sam vidite, ze mate v rukach celkom zaujimavy "poklad" s ktoreho pripadnym predajom nebude ziadny problem a ak su mince v zachovalych stavoch, zberatelia sa o ne doslova pobiju🙂
ako laikovi Vam odporucam kupit si cca za 300 kc knizku od Novotneho - Mince Frantiska Josefa I. a zbezne sa aspon trochu dostanete do obrazu, su tam obrazky-mince triedene podla rokov a su pri nich orientacne ceny, na prvotne zorientovanie to staci...

doporučoval bych Vám držet se této rady, nebo to dávat postupně třeba sem, kde se k tomu nezávisle vyjádří více lidí... 😉

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.