Máte pravdu, podíval jsem se do aukčního řádu a dědici tam jsou taky.
Co se cen týče, záleží na zachovalosti i na upřesnění popisu. Např. 20 koruna 1916 2x, může znamenat 2x nový znak nebo starý znak + nový znak. U některých mincí se může jednat o novoražby ...
Pokud p. Rýdl bude mít zájem, rád se na mince podívám a pak mu můžu říct více. Pokud si nechá odhad udělat od více lidí získá celkem slušnou představu o ceně.

Jedna z možností aukce když jste z Prahy je třeba zde: http://www.numismatika.cz/CNS-Praha/default.htm
Jak zde již později padlo, mince lze v případě Vašeho zájmu zařadit bez jakýchkoliv problémů do aukce ČNS Praha. Mince se prodají transparentně nejvyšší nabídce a vzhledem k typu mincí nejsou prodejci strhávány ani jakékoliv poplatky(jak je jinde často běžné). Klidně se nezávazně poptejte pořadatelů, kteří Vám to jistě potvrdí. 😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Jednou z možností je aukce. Jen bych byl velmi opatrný ve volbě pořadatele aukce. Poplatky jsou někde nižší, někde vyšší, ČNS je někde uprostřed a například úroveň aukcí pražské pobočky podle mého názoru hodně klesá.
Docela mě překvapuje tvrzení p. Dráčka "mince lze v případě Vašeho zájmu zařadit bez jakýchkoliv problémů do aukce ČNS Praha", když neví jestli jste členem, nebo dědicem člena. Patrně tím chce dát najevo, že pravidly stanovenými ČNS se pražská pobočka neřídí. Mě se prostě tento přístup nelíbí.

Je pěkné, když jiní vědí, jak kdo kdy co jakým vyjádřením myslel. Zejména když předtím projevili zájem o přímý odkup zmiňovaných mincí(Že by kámen úrazu?).
Zatím co já na tom doporučení kam se obrátit nemám ani korunu, tvrdit totéž o přímém kupujícím již asi nelze ani omylem!
A propó, psal jsem také na závěr: Klidně se nezávazně poptejte pořadatelů...(a to platí, kontakty byly na stránce v odkazu).

Matry - vystavte kvalitné fotky a uvidí sa v akých je to stavoch. V prípade vzácnejších veci v kvalitných stavoch určite dajte veci do aukcie, kde si nájdu najvyššiu cenu. Ak by ste sa rozhodol dať materiál do aukcie - môžte aj k nám do najväčšej numizmatickej aukcie v SR. Aukčný dom Macho & Chlapovič, a.s. Kedže reklama tu nie je dovolená, stačí si názov firmy zadať do vyhľadávača.
V prípade záujmu ma kľudne kontaktujte mailom, mám ho v profile.

Uff.. nevěděl jsem že by se mohlo jednat o cennější mince! natož o zlaté! Myslel jsem že jde o nějakou mosaz nebo měď.Všechny mají barvu něco jako dnešní 20 nebo 50 koruny!
Vše vyfotím až se vrátí žena s dětmi za pár dní na konci srpna z dovolené.Vzali si sebou oba foťáky.
Jinak to je dědictví po dědovi (narodil se 1890) který byl za první republiky spolumajitelem pojišťovny, byl v představenstvu jedné banky, akcionář několika podniků, měl v Praze na Vinohradech několik činžovních domů... mám tu různé akcie a několik dávno propadlých vkladních knížek všechny na částky 100 000Kč.Komunisti jim všechno po 1948 sebrali.Mince byly nalezeny v zazděné pokladničce v příčce ve špajzu mezi koupelnou v kdysi jejich bytě na Vinohradech,tento činžák nám v devadesátých letech vrátili.
Děda zemřel v roce 1977 když mi bylo 7 let, vůbec nevím jestli byl členem nějaké numismatické společnosti, táta (ročník 1929) to taky neví.

Matry určitě je lepší ty lepší věci dát do aukce, běžné ročníky je lepší prodat třeba na Aukru nebo jinde. Pošlete mi kdyžtak také fotky na mail trutnov@centrum.cz Díky
Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR
http://coins.czechian.net/sady/

Marty:
V případě, že nepotřebujete v dohledné době získat z nějakých vážných důvodů peněžní hotovost, stojí za úvahu jistě také mince zase dobře schovat, jako "dobře uložené peníze"!!! (rozhodně bych to vážně zvažoval) 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.