Moderátoři: smith, Wjem

Profilový obrázek
OET1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 7. 2025

#91 2. 7. 2025, 08:34
Zde vkládejte své dotazy ohledně ocenění, hodnoty, určení autora obrazu - bude to tu pak přehlednější než zakládat stále stejná témata.

Dobrý den,
rád bych požádal o pomoc s identifikací autora tohoto obrazu. Jedná se o olej na kartonu, rozměr cca 30×40 cm, signatura štětcem v pravém dolním rohu – viz foto. Motivem je lesní krajina s potokem a holými stromy, zřejmě časné jaro.

Budu vděčný za jakékoli informace o autorovi nebo podobných dílech.

Profilový obrázek
bolt

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2013

#92 2. 7. 2025, 11:15

Podle mne tuctový obrázek, který přes slušné provedení oblíbeného námětu nestál majiteli ani za opravu nebo výměnu rámu. Z toho usuzuji, že jistě nejde o nějakého významného malíře a pokud vám zde autora někdo správně určí, zaslouží pochvalu před nastoupenou jednotkou.

Profilový obrázek
OET1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 7. 2025

#93 2. 7. 2025, 12:23
Podle mne tuctový obrázek, který přes slušné provedení oblíbeného námětu nestál majiteli ani za opravu nebo výměnu rámu. Z toho usuzuji, že jistě nejde o nějakého významného malíře a pokud vám zde autora někdo správně určí, zaslouží pochvalu před nastoupenou jednotkou.

Těžko říct ... Původní majitelé umění moc neholdovali. S tímto obrazem jsem našel na půdě dvakrát Podlouckého ještě v horším stavu. Asi se jim ty obrazy moc nelíbily.

Profilový obrázek
Stuhi

Uživatel

Zaregistrován:
3. 7. 2025

#94 3. 7. 2025, 12:20
Zde vkládejte své dotazy ohledně ocenění, hodnoty, určení autora obrazu - bude to tu pak přehlednější než zakládat stále stejná témata.

Dobrý den, prosím o určení autora obrazu a jestli má eventuálně nějakou hodnotu. Děkuji.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.