První dojem úlek, ale na detailnější pohled jsem spokojen.
Přední strana je moc kontrastní, hlava opravdu dominuje až moc, ale portrét se mi líbí a celkově bankovka kompozičně zapadá do Kulhánkovy série. Hlavy mi nevadí, pokračujeme v tradici (500 Kč, 2000 Kč). Jen číslice "100" na obou stranách by ještě snesly úpravu.
Komu vůbec patří hlava na reversu?
A hlavně, už je znám plánovaný náklad? Pětimístný anebo ve stotisících a výš, tedy sběratelsky nezajímavý?

Měl se zúčastnit i Karel Zeman. Nevíte, zda je to pravda a jestli budou někde ke zhlédnutí všechny návrhy?
Bankovky nesbírám, ale tuhle jsem si objednal. Je tak krásná, že jí strčím do alba a podívají se na ní až
dědicové. Už jsem asi fakt starý na takovouhle pseudo modernu.

Ze tří nejlepších návrhů / podle komise / se vítězná zdá jako nejlepší. Jen mi příjde škoda, že tato bankovka nepokračuje v tradici našich 100 korunových a že není tradičně v zelené barvě. A s nákladem jsem moc zvědav. Už probíhá poptávka u obchodníku v ceně 1.000,- Kč / ks. To mi příjde jako velký nesmysl. Takže čím víc jich bude, tím lépe pro nás pro sběratele.

Zdravím,
do soutěže patrně šel i tento návrh stokoruny s portrétem prvního československého ministra financí Dr. Aloise Rašína.Na rubové straně je budova prvního Bankovního úřadu ministerstva financí ČSR, takzvaný Schebkův palác (dnes sídlo Národohospodářského ústavu Akademie věd ČR).
Osobně by se mi, taková bankovka velmi líbila, viz. níže.
Obrázky:

dole je ART BY ASAMAT - takze autorem je Asamat Baltaev, mimo jine casty ucastnik soutezi na pametni mince.
https://www.facebook.com/elbowrocketart/posts/1589270151160748

Barevně neskutečně krásně ladí, Rašínův portrét je nejlepší ze všech návrhů, které jsem viděl.
Podobnost se současnou emisí je zjevná, ale kdo říká, že je to nutně na škodu? Vítězný návrh má taky řadu prvků shodných. A hlavně je sympaticky vyřešena soutisková značka, náš momentální klikihák CR je úděsný.

S názory souhlasím, slůvko "vykradený" je diskutabilní.. Ono je těžké vyrovnat se mistrovské práci Kulhánka, zvláště když je poté hlavním srovnávacím měřítkem jakéhokoliv nového návrhu.. Máme prostě nádherné bankovky, tak to je a jsem rád, že tomu tak je:) Pro další pokračovatele v tomto směru velká výzva.. Na druhou stranu vymýšlet za každou cenu rádoby inovativní novou bankovku, která za mák nezapadne do koncepčního ztvárnění současných platidel je k ničemu. Naštěstí vítězný návrh myslím splňuje obě kritéria. Má vazby na práci Kulhánka i nové prvky, takže jsem celkem spokojen:). Asamatův návrh, bych ale viděl raději. Můj názor.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.