Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#241 4. 12. 2013, 22:48

to ti verim.
chcel som len naznacit ze veci sa daju riesit aj tymto stylom aky mas ty.
najdem chybu, upozornim, pomozem.
bodka/tecka/dot/com 😁

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#242 4. 12. 2013, 22:54

jano7B9 napsal/a:

ja viem, ohovaras😃 daj nejake priklady, nemam problem si to obhajit

Je zajimave, ze pripadu, kdy uzivatele v tve sekci vesele porusuji pravidla a nedostanou ani napomenuti a musi ho davat turtle nebo nekdo jiny je spousta ale nemuzu si vzpomenout, kdy bys promptne zasahl (mozna jsem tu zrovna nebyl).😐
Nereknu, kdyz tu zrovna nejsi, ale kdyz se podivam a vidim, ze jsi prihlaseny nebo zrovna reagujes na nejaky prispevek jinde, tak mi to prijde spatne. A to nebyl jeden pripad, ani dva nebo tri...

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#243 4. 12. 2013, 22:57
ako to tu tak sledujem, az na tu klasicku 5-ku chronickych stazovatelov tu nikomu nic nevadi.. a uzivatela jano7B9 sa musim zastat, dokaze reagovat neuveritelne promptne. ...

Tak si mne klidne zapis jako sesteho (pokud nejsem v te petce).
Urcite mne tu neudelali moderatorem, abych zaviral oci nad ignorovanim porusovani pravidel a tvaril se, ze se nic nedeje, kdyz tu praci musi suplovat nekdo jiny, kdo v dane sekci nema prava mazat a upravovat prispevky...🙄
Omlouvam se jestli jsem zameskal ta promptni reseni, bohuzel si pamatuju spis pripady, kdy si clovek rika "proboha, proc nikdo nezasahuje?" ...

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#244 4. 12. 2013, 23:12

tenzor:

neni dovod na taketo naznaky osobnych antipatii.
pozname sa osobne, a je mi ctou ze ti mozem povedat nazdar, az sa zas niekde uvidime.
proste som mozno len nadpriemerne slobododomyselny, v porovnani s priemernou vzorkou obyvatelstva.

a bud bez obav, v tej pomyselnej 5-ke si🙂)

boha, chlapi, trosku nadhladu !!!

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
jano7B9

Uživatel

Zaregistrován:
26. 7. 2007

#245 4. 12. 2013, 23:31

navrhujem dat vsade v sekcii numizmatika moderatora tenzora a kacura.
ja ako tolerantny moderator, ktory vidi dovod na zmazanie prispevku len vtedy , ked v nom padnu urazky, reklamy ci reklamy na vlastne aukcie sa kludne tejto vymozenosti moderovania vzdam.
diskusii prenechavam volny priebeh a mazem len v najnutnejsich pripadoch. Neupozornujem novacikov a nevadia mi dalsie temy , ktore su neni v spravnej teme...
uprednostnujem priatelsku atmosferu nad buzeraciou novoprichadzajucich novacikov a ludi co hladaju radu a viac sa tu neukazu...
patrim medzi 1-2 najaktivnejsich moderatorov a stravil som tu desattisice hodin a toto povazujem za nevdak. ked aj nadalej ostanem moderator nic na svojej tolerancii nezmenim... a ked nie , tak sa nic nestane.
ps: admin by mal dat do kazdej temy minimalne 5 moderatorov, bez ohladu ci sa v teme vyznaju alebo nie. a bude vsade ultraporiadok😉

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#246 5. 12. 2013, 00:00

Protoze mi tu buhviproc prestaly fungovat citace, shrnu to radsi do jednoho prispevku.

tocomabyt: nevim o osobnich antipatiich, jenom mi vadil ten styl prace a jeste vic tvareni se ze je to ok.. i kdyz po vysvetleni co psal jano uz to zacinam chapat. Vlastne ani nesouhlasim s tim, aby byl odstaven z funkcem jen jsem chtel aby se trochu zamyslel nad tim, co se tady ukazuje jako problem. Jsem v podstate take liberal, ale pokud jsou nekde nejaka pravidla, ktera mi neprijdou nesmyslna, tak se je snazim dodrzovat. Tvuj pristup je chvilemi az trochu anarchisticky (nic proti a pokud nejsi moderator, pak uplne v pohode🙂 ).

jano7B9: ok, tak jsme si to trochu vyjasnili. Bohuzel se asi neshodneme, pokud tu mame nejaka pravidla, tak by se dodrzovat mela a nepovazuju to za buzeraci. Kazdy pri registraci odsouhlasuje, ze bude ty pravidla dodrzovat.. nevim jake mas zkusenosti z jinych diskusnich for, ale na zahranicnich by novacek po prvnim poruseni mel smazany prispevek (nekdy i bez vysvetleni) a po tretim trvaly ban a vubec nikdo by se s nim nebavil. Tady je to oproti tomu dost svobodomyslne a tvarit se ze pravidla jsou jen seznam doporuceni.. no nevim, pak je za ten seznam doporuceni prohlasme, ale mam pocit ze vetsina uzivatelu mela jiny nazor.
Moderator ve vsech numismatickych sekcich byt nechci.. jednak na to nemam odbornost a jednak jsem rad ze stiham Antiku (nekdy bohuzel nestiham😞).
Ale jinak si myslim, ze pridani jednoho moderatora do sekci, kde ostatni nezasahuji, by nebyl spatny napad.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#247 5. 12. 2013, 06:37

Naprostý souhlas s kolegou tenzorem. Pokud jsou tu jasně nastavená pravidla, musí je všichni respektovat. Lze ještě přivřít oči nad jednáním nováčka, ale pokud někdo, kdo je zde registrovaný rok-dva-pět zakládá stále nové téma, aby si nechal určit či ocenit minci, tak to zkrátka tolerovat nelze. Znepřehledňuje fórum a ztěžuje zpětné vyhledávání. Navíc jsou tu pak stovky "mrtvých" témat, kde někdy ani žádná odpověď není či je tam jeden-dva příspěvky a mnohdy třeba zajímavá mince zmizí v propadlišti dějin ... Moderátoři tu jsou od toho, aby zkrátka buzerovali neposlušné, rovnali spory, mazali nežádoucí příspěvky (i témata) a dohlíželi na dodržování pravidel.

Kolega tenzor zde zmínil zahraniční fóra a nebude od věci, vzít si některá za vzor a jiná i jako odstrašující případ. Mám s tím celkem zkušenosti, neboť jsem při svém bádání o držadlech ocílky navštívil desítky zahraničních hledačských fór a mohu vám říci, že např. v takové Francii se s vámi nikdo nemazlí. Např. příspěvky nově registrovaných musí nejdříve odsouhlasit admin nebo moderátor (netuším, jak dlouho se získává důvěra, než má člověk možnost přispívat přímo). Chceš být u nás na fóru? Tak mluv francouzsky, protože jsi na francouzském fóru, takže na mou anglickou komunikaci nebyla v podstatě žádná reakce, jen upozornění na to, že mi nerozumí ... a další obstrukce. Nikdo se tam se mnou nemazlil.

Ano, někdy možná vystupuji trochu tvrdě, ale pokud musí člověk 20x denně stále někoho upozorňovat, že porušuje pravidla, tak pak může reagovat ostřeji, protože si přijde jak s prominutím "u debilů". A v 99% se jedná vždy o sekce na určení a ocenění a pak prodej mincí, což znamená, že moderátoři zde zkrátka neplní dostatečně svou funkci a to především z důvodů, že ti moderátoři sem chodí minimálně (Robbie) nebo jsou bohužel až moc benevolentní (jano7B9). U mě je ta ostřejší reakce dána asi i tím, že pracuji jako provozní mistr a musím se stále dohadovat se svými podřízenými nebo externími firmami, které tam dělají různé opravy a investice, poslouchat a reagovat na nějaké jejich výmluvy, proč nesplnili toto, proč porušili tamto atd. Takže v práci musím stále řešit banální záležitosti, vyplývající z nedodržování směrnic a předpisů. Pak se člověk přijde odreagovat na fórum a co tu nenajde? Zase nekonečné porušování pravidel😃 Takže někdy možná zapomenu, že nejsem v práci (nehledě na to, že jsem na fóru i v zaměstnání).

Mno ale zpět k tématu. Je podle mě nyní nutné použít trochu hrubší síly a autority moderátora a vnést do těch prvních dvou numismatických sekcí pořádek. Proto jednak navrhuji změnu či posílení moderátorů a dále vložit do nich i vlákno s jasně definovaným nadpisem, např. "PRAVIDLA PRO VKLÁDÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ NA URČENÍ ČI OCENĚNÍ MINCÍ" a "PRAVIDLA PRO VKLÁDÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ PŘI PRODEJI MINCÍ", toto téma zamknout a umístit úplně nahoru, jasně tam popsat pravidla, kterými se uživatel musí řídit a pokud to i nadále bude někdo porušovat, pak zkrátka nemilosrdně mazat. V tomto nelze být benevolentní, pokud chceme, aby toto úžasné fórum fungovalo správně a bylo přehledné ...

Navíc už před několika měsíci jsem tu upozorňoval, že jsou tu dokonce jako moderátoři i ti, kteří sem dávno nechodí nebo třeba jen jednou za uherský rok, např. taková Michaela. Když jsem jí nedávno psal mail k svátku a vyzval ji, ať se na nás po letech přijde podívat, hrozně se divila, že je tu ještě moderátorka. Takových případů tu bude jistě více, ale předpokládám, že kdyby k tomu byla politická vůle, tak si majitel fóra může aktivitu moderátorů snadno ověřit a reagovat ... Poslední dobou se mi však zdá, že koleka Zdeněk Jindra z nějakých neznámých důvodů nechce provádět žádné změny a nechává fórum plout tak nějak samovolně na vlnách ... Ale to už je jeho věc ...

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#248 5. 12. 2013, 07:46

Co si takhle rozdělit práci? Jeden člověk v některých tématech prostě nemůže stihnout vše. Jano7B9 nechť má klidně na starosti urážky, tenzor může hlídat zda jsou příspěvky ve správných chlívečkách a Kačuro může hlídat ten zbytek.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#249 5. 12. 2013, 07:52

Domnievam sa Dracek môže mať naspäť funkciu moderátora , má vysokú prítomnosť na fóre , rozumie veciam a je dostatočne nekompromisný.

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#250 5. 12. 2013, 08:41

jano7B9 napsal/a:

ja viem, ohovaras😃 daj nejake priklady, nemam problem si to obhajit

Typický příklad:
V sekci prodej mincí někdo napíše: “prodám, nabídněte”.
Většinou ho někdo napomene, téměř nikdy to není moderátor dané sekce ale nabídka i s emailem tam zůstanou!👿
Další věc která mě zlobí je v sekci určeníocenění, někdo požádá o pomoc a v zápětí dostane 5 nabídek ke koupi aniž by mu to někdo určil či ocenil.
Honem honem to od chudáka koupit pod cenou než zjistí co to vlastně má. Přijde mi to docela sprosté.
Chápu že moderátor tu nemůže být pořád, možná by bylo lepší mít méně moderátorů ale s pravomocemi ve všech sekcích.
Konec konců na to aby někdo rozpoznal porušování pravidel nemusí být odborník, dokonce ani numismatik.😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.