Děkuji za radu i inspiraci(škoda té sady), dokupovat naštěstí netřeba - kruhový kámen dám na prstýnek a obdelníček na přívěsek nebo uvažuji jen udělat úchyt na původní maly nebroušený krystal(ten horní kus) jako přívesek v surovém stavu. Může být?🙂
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Hmm, no asi nemohu mít vše super, takže to beru v klidu a naštěstí nejsou jediné...
Tento 0,15ct už by barvou projít mohl ne? No pokud ne, tak mám už asi smůlu a můj výběr téměř končí (opravdu jich mám jen pár kousků a ne celý sklad 😕 ).
Obrázky:

No díky za zhodnocení, jak jsem psal, neinvestoval jsem tehdy do toho žádné desetitisíce (na to jsem neměl), jen jsem si z asi 250 nově vybroušených kamenů připravených majitelem k prodeji, vybral několik(5-6) slušně vypadajících čirých malých kousků s pěkným třpytem na které jsem tehdy měl a pak ještě časem několik levných jako např. ty skoro čtverce na naušnice apod. Dávat více peněz do něčeho čemu nerozumím jsem nechtěl a tak jsem to kupoval jako laik "dle citu" s tím, že byla tehdy zrovna šance na pravé kusy a výběr. Říkal jsem si, že časem z některých nechám něco vyrobit na dárky a věřil, že prodělat snad moc nemohu(a pokud ano, tak že jsou i horší možnosti utrácení). Rozumnost koupě jsi mi během debat zde potvrdil a mohu být tedy více jak spokojen. V zásadě jsem udělal dobře i proto, že tam kámoš chtěl sice jet nakupovat surovinu znovu, ale nakonec z toho sešlo.
P.S. Korunko, tak se pochlub zase nějakým pěkným vybroušeným opálkem co máš, ať se vrátíme k tématu...

..právě nad tím přemýšlím :-)
Jinak ty smaragdy jsou supr, takže si nenech kazit radost. Grofik to bere moc profesionálně 😃 (v dobrém myšleno), ale jsou to nádherné ukázky už v tom, že jsou krásně čisté bez prasklin a zakalení. Takové radost určitě udělají!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.