Moderátoři: smith, Koniáš

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#31 11. 3. 2013, 22:15

Pravidiel je niekolko;1. tak ako v cene tak v pristupe ku cenám.(členenie cenové).

2. Iná akceptácia jedinca - firiem ako držiteľa napr. licencie na dovoz hlavne suroviny .
  1. Surové diamanty , možnosť na čierno - špatná verzia

dodržiavať Kimberley proces , dovoz cez určené miesta v EU prípadne vo svete.

2. Ceny existujú na všetky farebné kamene samostatná kapitola sú biele diamanty, nezávislá kapitola naviac farebné diamanty.
    Prístup pre platiacich členov.

Dodržiavanie cien ; veľkoobchodné a pre koncového spotrebiteľa.

Niekde úplne na konci potravinového retazca ohladne dobrej ceny je typ napr. Korunka nakolko nesplna horeuvedené podmienky.😕

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#32 12. 3. 2013, 00:08

Tak jak to podáváš, mi to přijde jako pěkná mafie😁 (bez urážky!🙂 ).
Jistě chápu, že stejně jako lidé platí za různé katalogy, tak tady si zaplatí za přístup k důležitým informacím o cenám. Ale aby nemohli říct cenu někomu jinému, to už mi přijde jako hodně přitažené za vlasy.
On tady (jako kdekoli jinde) neurčuje ceny trh? Nebo je tak zmanipulovaný velkými hráči, že vlastně v pravém smyslu slova neexistuje?

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#33 12. 3. 2013, 05:30

Velice špatne pochopené....😉

Zjednodušene napísané ; kúpiš auto bez dokumentácie ?

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#34 12. 3. 2013, 08:49

Grofik- jak jsem psala, cenovou představu mám, (přeci jen už se tomu věnuji nějaký pátek) ale zajímá mne i názor někoho dalšího- mail mám když klikneš na mou přezdívku.

tenzor- cenu určitě určuje trh. Jak jsem psala výše- v zahraničí jsou tyhle kameny žádanější, jsou brány i jako investice, takže tam dosahují i vyšších cen. U nás není tolik sběratelů tohoto zboží a lidé je moc jako investici neberou, takže pokud se objeví u nás, jdou ve srovnání s okolním světem levně. Samozřejmě hodně záleží na kvalitě, ty nejvyšší kvality- především multicolory, s výraznou barvoměnou i za šera, stojí samozřejmě nejvíce. Takže tohle je můj postřeh místního trhu, je to dost podobné, jako s mincemi.

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#35 12. 3. 2013, 09:13

grofik: auto ne, minci klidně😉

Jinak je zajímavé, že přes všechna ta pravidla má u nás koncový zákazník při nákupu šperku s drahým kamenem v "seriózních" obchodech prakticky 100% šanci, že bude okraden.
http://www.coi.cz/co-drahy-kamen-to-podvod-nc600/

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#36 12. 3. 2013, 09:17

..nojo, to říkali ve zprávách... samá imitace...

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#37 12. 3. 2013, 09:26

A samozřejmě v tom budou pokračovat dál, protože pokuty lehce zaplatí z těchto podvodů, že by byl někdo trestně stíhaný, o tom si tady můžeme nechat jenom zdát.

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#38 12. 3. 2013, 09:28

tenzor: no nevím, ale když vidím v tom odkazu na fotkách velikost těch "českých granátů", tak tomu ani jako laik nemohu při troše soudnosti moc věřit
Již několik let čas od času(když si vzpomenu) poptávám větší český granát vybroušený o velikosti cca 7mm a více(nejlépe kulatý nebo ovál) nebo nebroušený kolem 10mm a bez úspěchu.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

#39 12. 3. 2013, 09:29

.. o důvod víc, proč si koupit opál ode mne, ten je alespoň opravdu pravý 😆

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#40 12. 3. 2013, 09:40

Dráček: jenže laik ví houby o tom, jaké velikosti pravých českých granátů jsou reálné, naivně předpokládá, že když jde do kamenného obchodu, který se tváří seriózně, že ho neokradou a opak je pravdou. Korunka má pravdu, když budu chtít něco s kamenem, tak se radši nejdřív obrátím na ni nebo expřítelku, která do kamenů delší dobu také dělala a má různé kontakty a budu mít jistotu, že ten kámen je pravý..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.