Asi ne. Je to železitá konkrece a nevím si moc rady, jak dosáhnout u ní vysokého lesku, protože je to relativně měký materiál. Kdyby se ale ještě vybrousil, možná by se u něho objevily více se lesknoucí žilky. Takhle je pěkný jako ukázka pro nějakého sběratele minerálů, protože má jen hlazené dvě strany, které ukazují zajímavou kresbu.
koroit sa brusi lahko

..mám tu opět jednu hodně zajímavou ukázku drahého opálu z Etiopie. Bylo to pro mne po vybroušení hodně milé překvapení. Když kámen vyschl, zjistila jsem, že se jedná o velmi zajímavý a hlavně dosti žádaný a oblíbený typ barvoměny- "honey comb" ("plástve medu"). Tak se nazývají kameny se strukturou čtverců až šestiúhelníků, jež osvětlují různé barvy. Připomínají svou strukturou právě plásty medu.
Zde se jedná o proužek čtverečků jež všechny svítí při různém natočení kamene od žluté, oranžové, červené po zelenou.
Obrázky:
...
prepac ale toto honey comb nieje ked budes mat zaujem napis mi mail poslem ti fotky

Špatně, protože opály se při broušení zahřívájí a rádi se zakalují a praskají. Jak koukám na ten první- jak jsi psal tvá práce- tak má poměrně vysoký lesk. Čím leštit a jak, si myslím že je tajemství každého brusiče, takže tohle nikdo veřejně nenapíše, možná ani soukromě.
cerox a budu ako zrkadlo ked tomu venujes trosku casu😃 pri bruseni puka skoro vsetko staci pridat vodu a problem vyrieseny

..už jsi se mne na ně ptal, je to také Etiopie. Z Dubníka surovinu vůbec nemohu sehnat a pokud ano, velmi předraženou, nebo popraskanou, takže tu mám ještě pár surových kamenů z Etiopie. Pokud se situace zlepší, spíše do budoucna, koupím opět nějakou od protinožců z Austrálie a plánuji i z dalších dostupnějších oblastí, ale to bude asi až na jaře. Teď už to vypadá, že se k broušení moc nedostanu.
to bude preto ze etiopia je bezcenny hidrofaicky material ktory sa tazi na kila a dubnik je lokalita s kvalitnym kamenom kto ri sa uz netazi ... z toho vypliva aj cena
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.