..využila jsem toho, že svítí sluníčko a pokusila jsem se ještě nafotit pár vzorků drahého opálu z různých koutů světa ..
V tomto kraťoučkém výčtu začnu tímto drahým opálem z Dubníka ( už je nějakou dobu i v sekci s Dubnickými opály, ale zde je jiná fotka, díky svitu sluníčka určitě hezčí)
Obrázky:

Broušení opálů mne šíleně baví, ale problém je v tom, že nemám doma vybavení, které mají profíci. (momentálně do toho nemohu vůbec investovat, i když v budoucnu bych určitě chtěla) Další problém je sehnat vhodnou surovinu k broušení a ještě pokud možno za přijatelnou cenu, to je dnes obrovský problém. Teď mám ale objednány nějaké kamínky jako vzorek (australánků i etiopánků) od prodejce z Anglie, tak jsem sama zvědavá, v jaké kvalitě kameny budou a co vše z toho půjde vybrousit, pak se uvidí.. 😉

..mám tu opět jednu hodně zajímavou ukázku drahého opálu z Etiopie. Bylo to pro mne po vybroušení hodně milé překvapení. Když kámen vyschl, zjistila jsem, že se jedná o velmi zajímavý a hlavně dosti žádaný a oblíbený typ barvoměny- "honey comb" ("plástve medu"). Tak se nazývají kameny se strukturou čtverců až šestiúhelníků, jež osvětlují různé barvy. Připomínají svou strukturou právě plásty medu.
Zde se jedná o proužek čtverečků jež všechny svítí při různém natočení kamene od žluté, oranžové, červené po zelenou.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.