Moderátoři: smith, Guldiner, Charon

Profilový obrázek
Krystoff

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2011

#1 29. 11. 2011, 12:42

Dobrý den,
jaký je názor zkušenějších na vhodnost/nevhodnost nákupu této mince?
Má/může mít později i sberatelskou hodnotu?
Děkuji za odpovědi

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#2 29. 11. 2011, 13:19

Pokud něco chcete sbírat, musí to být pouze Vaše rozhodnutí. Nikdy nekupujte mince podle názoru jiných, protože nikdo není dokonalý, nebo každý má jiné priority. Pro někoho to bude naprosto bezcenná ražba i do budoucnosti, jinému se bude zdát dobrá atd. Dříve než se rozhodnete mince kupovat, musíte se věnovat teorii a vyzbrojit se znalostmi. To není o tom, že bych Vám nechtěl poradit, ale o tom, že toto jsou nutné postupy. Já Vám mohu sdělit pouze svoje subjektivní názory, které se nemusejí shodovat s Vaším přesvědčením, proto musíte být při těchto otázkách již částečně vyzbrojen vědomostmi.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
Krystoff

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2011

#3 29. 11. 2011, 15:06

Děkuji za odpověď.
Svou otázku jsem asi formuloval nevhodně. Hlavně se mi jedná o formu uložení peněz, ale rád bych věděl jak "to" bude prodejné v případě potřeby - z hlediska ceny zlata což si dokážu představit, ale jestli se dá počítat, že časem přibude i nějaká sběratelská hodnota?

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#4 29. 11. 2011, 15:11

Se sběratelskou hodnotou bych moc nepočítal a co se bude dít s cenou zlata, to je těžká otázka, na kterou jsou dva zcela odlišné názory a pokud by ji někdo věděl, pak by si zasloužil Nobelovu cenu.
Musíte si ujasnit, z jakého hlediska chcete mince sbírat. Jestli pouze budete mít zájem o investiční mince, nebo o sběratelské.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#5 29. 11. 2011, 15:13

Jestli chcete "uložit peníze", tak vám nikdo správně neporadí... Co umí jeden a daří se mu v tom, nemusí být pro toho druhého vůbec vhodné a spíš prodělá...

Hlavně nic hned nekupujte a rozkoukejte se nejdřív na trhu... Sám pak zjistíte co má smysl kupovat a jak se to bude v budoucnu zhodnocovat! 😉

Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#6 29. 11. 2011, 15:19

Jinak, pro to co teď kupujete, musíte později najít kupce... To vaše má náklad 3800 kusů (pokud jsem našel správnou minci), což je docela nuda. pokud bych chtěl opravdu investovat peníze, najdu si něco staršího a zajímavějšího s menším nákladem. Tomu ale už musíte rozumět, aby jste nekoupil předraženě od překupníka, nebo padělek...

Dostáváme se na začátek... Investovat jen do toho, o čem jsem přesvědčen, že tomu rozumím 😁

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#7 29. 11. 2011, 15:25

S tím se nechá souhlasit. Viděl jsem jak si například nechali neznalí lidé naivně radit na přepážkách bank a kupovali jejich investiční nástroje v nevýhodné době. Ty prodělky musely být zásadní. Proto, pokud chcete investovat svoje peníze, musíte za ně být zodpovědný pouze Vy sám a musíte dělat něco, čemu budete rozumět. Kdyby to bylo tak jednoduché, všichni by tady byli milionáři, o čemž se dá pochybovat.

Profilový obrázek
xstancl1

Uživatel

Zaregistrován:
1. 10. 2008

#8 29. 11. 2011, 16:51
S tím se nechá souhlasit. Viděl jsem jak si například nechali neznalí lidé naivně radit na přepážkách bank a kupovali jejich investiční nástroje v nevýhodné době. Ty prodělky musely být zásadní. Proto, pokud chcete investovat svoje peníze, musíte za ně být zodpovědný pouze Vy sám a musíte dělat něco, čemu budete rozumět. Kdyby to bylo tak jednoduché, všichni by tady byli milionáři, o čemž se dá pochybovat.

Děkuji, na Vaši poslední větu jsem zapoměl... 😉

Profilový obrázek
Hanz

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2010

#9 29. 11. 2011, 19:33

Krystoff napsal/a:

... Hlavně se mi jedná o formu uložení peněz, ale rád bych věděl jak "to" bude prodejné v případě potřeby - z hlediska ceny zlata což si dokážu představit, ale jestli se dá počítat, že časem přibude i nějaká sběratelská hodnota?

je to jedna z rozumných forem uložení volných peněz v dnešní době, kdy se virtuální peníze tvoří pouhým kliknutím na klávesnici a potištěné fyzické papírky ztrácejí postupně svoji hodnotu. Navíc takovéto uložení peněz je i mimo dosah kontroly státu a případného zabavení např.při exekuci. Selský rozum velí koupit za rozumnou cenu a držet do budoucna (nepanikařit při kolísaní ceny) jako zajištění (zpeněžitelné kdekoliv na světě) na stáří, kdy jistě bude nutné si zaplatit kloubní náhrady či zubní protézy 😃 ale i možná základní potraviny a střelivo. Cena zlata si v čase víceméně zachovává svoji hodnotu, tak i cena kvalitních sběratelských mincí postupně roste, na rozdíl od hodnoty peněz -v r.62 bylo přepočteno na USD za 1Oz zlata asi 150 chlebů, v létě 2011 už přes 800.

Profilový obrázek
taho

Uživatel

Zaregistrován:
7. 2. 2011

#10 29. 11. 2011, 20:03

Já to vidím asi takto. Kolega si před 3,5 roky koupil oktávku za 517 000. Teď mu jí pojišťovna ohodnotila kvůli pojistce na 300 000 a dle něj je prodejná cca za 200 000. Na těchto mincích i malinko poučený laik pozná bk a proof, cenu zlata a přinejhorším stále zůstane 2 500 Kč. Takže bych koupil jako investici, kdybych nebyl sběratel něčeho jiného.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.