Zdravím,
začátkem prosince se chystám do Prahy na jednu sálovou aukci, o které se tady asi nemluví, tak ani já ji nebudu jmenovat 😃
Na takové aukci budu poprvé, tak bych se rád zeptal jak to tam vlastně chodí ?
Kdy je rozumné přijít atd. + existují nějaká nepsaná pravidla ?
Nechci tam ze sebe hned udělat osla, proto se ptám 😳

Když nebudeš jmenovat, tak asi nebudeme schopni říct, jak to tam chodí ;-) :-D ... v prosinci jsou dvě, patrně myslíš Aureu. Pokud nechceš vidět mince před aukcí, můžeš přijít kdykoli, ale chce to odhad na dražební tempo, abys neprošvihl, co chceš ;-) Pokud si mince neprohlédneš v prodejně a budeš je chtít vidět před aukcí, musíš nastudovat, odkdy do kdy je prohlídka. Jinak příjdeš, vystojíš frontu na dražební číslo, odevzdáš přihlášku, zaplatíš vstupné, dostaneš číslo a pak hurá do prohlížení mincí z aukce, mincí na stolech a dražení ;-)

Když už jsme u toho, vím, že je ještě čas, ale přece jenom. Mohl by mi někdo pohlídat ceny položek 1763, 1794, 1796 a 1810 a jestli šly v sále nebo na limit? Děkuji.
Já jen abych věděl, jestli mám potom ještě pouštět nějaké slezáčky, které mám odložené bokem na prodej 😈
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

Ehm, frontu na drazebni cislo? A kdeze tak hapruje organizace?🙂 I kdyz je fakt, ze tesne pred aukci k nejake skrumazi dojit snadno muze...
S prohlidkou pred aukci je ten problem, ze je casto malo casu a hodne lidi podle Murphyho zakona zrovna u tech polozek, ktere si chce clovek prohlednout. Takze je rozhodne lepsi si to v klidu zkouknout den predem, pokud je ta moznost.

turtle: ad prihazovani, nemaje dost penez - ono se to stane asi docela snadno, vetsinou clovek drazi polozky s celkovou cenou mnohem vyssi nez ma u sebe, protoze vetsinu stejne nevyhraje (treba moje uspesnost je 20-25 procent, at uz na limit nebo kdyz jsem primo na aukci) + co vyhraje, nemusi byt rovnou za maximum. Pamatuju jak jsem pri minule aukci Nummusu Olomouc celkove drazil veci za nejakych 70 tisic, mel jsem 20 + nejakou rezervu, rikal jsem si, ze vic jak za 15 stejne nevydrazim, ale stejne jsem si chtel vydrazene ceny zapisovat a odecitat od tech 20k, abych vedel, kdy prestat, pokud bych toho ziskaval moc.. jenze pri tom silenem tempu (500 pol. za hodinu) jsem to nestihal a po posledni polozce, co me zajimala, jsem si rikal.. hm, za kolik to bude? 11, max. 12? Samozrejme jsem platil skoro 15, aspon ze ten odhad uspesnosti mi vysel🙂 Asi bych se musel propadnout, kdybych zjistil, ze na vydrazene polozky nemam, sice by nebyl problem dovybrat z bankomatu, ale asi by to vypadalo, ze chci zdrhnout🙂)

Draží se od předposledního nejvyššího limitu, takže od posledního draží snad jen velmi neseriozni firmy (doufam, ze takove v Australii nemate, protoze jsem si poslal jeden limit :-P). Jinak rano fronta na cislo opravdu byva - ale u Aurey na rozdil od CNS tak 5-6 lidi max. A polozky taky doporucuju prohlednout predem a v klidu. A k te uspesnosti - vzhledem k tomu, ze me posledni dobou nezajima vic nez 2-3 polozky v jedne aukci, tak je to spis o nastaveni dostatecne vysokeho limitu :-D

Na Noble Numismatics? Asi tam půjdu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.