Rád bych založil tohle téma o kopiích, falzech a jak se tak říkajíc nenapálit....
Ono je někdy zcela jednoduché rozpoznat falzum či podomácku dělané kopie, ale jsou i kusy o kterých si i zkušenější numismatici neví rady.
Rád bych, kdyby se toto téma chytlo a pomohlo v tom se nenapálit... Proto pokud máte zkušenosti, jako co si hlídat, jestli váhu mince, průměr, ostrost ražby,atd..., přidejte sem váš příspěvek a vytvořme takový nějaký základ či návod, jak se vyhnout faltu při koupi a co možná snížit "kutilům" jejich prodejnost.
Moje představa je taková: Pokud vlastníte falzum a jste si toho vědomi, dejte sem fotku toho falza a fotku, jak vypadá originál a popis odlišností.... Rád bych začal, ale bohudík nemám takový kus...Jen o jedno prosím, nedávejte sem odkazy na aukce s falzy...po čase se ty aukce již nezobrazí. Díky!

Aha, tak to jsem nevěděl...Hm...tak se toho téma nechytne. No, ale bylo by to jednoduhší pro ty, co tento časopis neodebírají.
Mezi námi, mohl by jsi sem napsat nějaké informace, kde si třeba tento časopis objednat? Díky

Aniž bych chtěl dělat reklamu, přímo vydavatel nabízí předplatné na aukru, nebo zde...
http://www.mince-bankovky.cz/news/predplatne-casopisu-mince-bankovky/
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.