Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

#11 12. 2. 2016, 13:06

Dost mi to připomíná sekci "obrazy" kdy reakce na otázku: Kdo to namaloval? je jen Chci to koupit..

Trochu zamrzí, že nebyla určena jediná mince (ani přibližně)...

Profilový obrázek
tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

#12 12. 2. 2016, 14:26

povodny prispievatel sa ozval s tym, ci sa to da predat,
nema zaujem o urcenie.

forpus:
podla tychto scanov,
to co sa urcit da, to je predsa na foto vidno, je to na kazdej minci napisane.
su to vsetko moderne mince, co tam chces urcovat.

jacisin76@yahoo.com

Profilový obrázek
Forpus

Uživatel

Zaregistrován:
21. 2. 2014

#13 12. 2. 2016, 15:24

No on se neptal jestli to prodat - ptal se, jestli to má cenu a nebo jestli je to šrot na hraní pro děcka.
Uznávám, že se to z těchhle skenů určuje blbě, ale vžij se do situace, že o tom víš úplný nic. Mrkneš se na google a zobrazí se ti kamenné prodejny nebo ebay a další stránky, kde jsou ceny často tak mimo, že rozhodně nepředstavují důvěryhodný zdroj informací.
Navíc jsou na těch mincích často jen zkratky a podobně...teď teda nemluvím konkrétně, ale vem si, že dneska spousty lidí jen mlhavě tuší kdo to byl Masaryk, o nějaké historické osobnosti dalších sto let zpátky ani nemluvě😕

A ještě aby nedošlo k nějaké mýlce – rozhodně nehodlávám vyvolávat spory a někoho tady peskovat. Spíš jsem upozorňoval, že o mincích výše jsme se toho zase až tak moc nedozvěděli😉

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#14 12. 2. 2016, 17:44
Technicky porušena nebyla.🙄

Technicky možná ne, ale osobně bych příspěvky typu "koupil bych to" mazal, protože je to obcházení pravidla č. 7. Správná odpověď na dotaz, kde to dotyčný může prodat, je (mj.) "třeba i tady, když uvedeš cenu, jak požadují pravidla" 😉 Takhle si nováček může myslet, že je tady nějaký bazar nebo ještě hůř, že tu sice jsou nějaká pravidla, ale nemusí se dodržovat 🙄

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#15 12. 2. 2016, 23:20
Technicky možná ne, ale osobně bych příspěvky typu "koupil bych to" mazal, protože je to obcházení pravidla č. 7. Správná odpověď na dotaz, kde to dotyčný může prodat, je (mj.) "třeba i tady, když uvedeš cenu, jak požadují pravidla" 😉 Takhle si nováček může myslet, že je tady nějaký bazar nebo ještě hůř, že tu sice jsou nějaká pravidla, ale nemusí se dodržovat 🙄

Tazatel očividně není sběratel a o hodnotě mincí nemá tušení🙄
ale v podstatě máš pravdu, také mne rozčilují ti vlčáci kteří se snaží předmět dotazu rychle koupit, pokud možno dříve než majitel zjistí opravdovou cenu.
V tomto případě tazatel již nějakou hrubou představu o ceně obdržel a proto jsem to ponechal,
nicméně na příště budu odpovědi typu “koupím” mazat.

Profilový obrázek
vassilij

Uživatel

Zaregistrován:
12. 8. 2006

#16 13. 2. 2016, 00:06

To becica: tu 10 marku vyfotte lepe (a nejlepe vsechno), takhle je to + - autobus

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.