Ony se ty staré vzory ještě sporadicky v oběhu sem tam objeví. Mně se to při platebním styku v práci stává občas taky, zejména se jedná o stovky, dvoustovky a sem tam se najde i stará tisícovka. Lidem se s tím holt nechce do banky, tak je udají ve večerkách, možná i někde v hospodě jim je omylem vezmou. A tito živnostníci je - jak je vidno - zase posílají dál...

Spíše mě udivuje, jak velké zastoupení mezi pětitisícovkami mají, byť stále ještě platné, staré 5000/B. Co mi prochází rukama v tržbě, tak bych jejich četnost odhadl i na 40-50 % ze všech pětitisícovek v oběhu. 5000/C naopak paradoxně moc nevídám, spíš se ke mně dostávají už nové 5000/Z, snad jednou i 5000/U jsem už viděl.

Ja jsem ji našel v tržbě na brigádě. Je pravda, že týden před nálezem jsme tam měli akci, která byla i s účastí Němců. Tak jestli možná přišla z Německa, že někdo měl doma staré zásoby, ani o tom nemuli vědět...
Co se týče 5000, tak to nevím, s těmi se nesetkám. Ale třeba stále narážím na bankovky 2000 Kč série D, které jsou překvapivě pořád v hezkém stavu (stav 1, lepší 1), že třeba ani nemají ostrý přehyb a jsou jen nepatrně pomačkané...
100 Kč sérii W, tak 1 až 2 ks za měsíc.
A minulý měsíc se ke mně dostaly dvě bankovky 500 Kč, série F. Za poslední rok pouze 2ks série E a 6ks série F.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.