nemáte někdo náhodou uloženy (ať už v paměti ale spíš na disku) fotky a sériová čísla vzorů nabízených u Klima v sálovce z ledna 2010?
Apropo co uvádí Karasiewicz k vzorům českých bankovek? Máte nějaká sériová čísla pro porovnání?
Jedinou dvojici, se kterou můžu operovat, je 500 Kč vzor 1997, C13 126156 vs. C27 126375

Ano ty jsem myslel...
Je si říkam, že jsem stále raději, že naše bankovky už nesbírám.(nehorázné ceny za cokoliv a stále více upravených bankovek a padělků)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

chybotisky napsal/a:
nabízím pro porovnání fotky tří padesátek v pořadí vzor 93, 94 a 97, kde perforace nezasahuje do hlubotisového textu a je asi nejlíp vidět.
Mám k dispozici fotky perforovaných prakticky všech nominálů vždy série A, B a C.
Perforačka u všech na první i detailní druhý laický pohled stejná jak s ostatními nominály v rámci Kč tak i s Kčs, posuďte sami
Obrázky:
Mohu poprosit, jestli by jste své 3 bankovky přes sebe překryl nápisama SPECIMEN, jestli se na 100 % shodují. Nejlépena nějakém prosvětlovacím pultě a podobně.
Díky.

bankovky nejsou moje, nemůžu si na ně fyzicky sáhnout nebo si je naskládat na sebe. Nesbírám vzory, pouze chybotisky, tohle téma přiživuju jen tak z čiré zvědavosti. Ale i tak si myslím, že bych dělal zbytečnou věc, děrovačky sedí. Snad jen dodám, že fotky jsou minimálně 5 let staré.

Myšlenka k úvaze: když se rozšíří tyhle padělky, jakou cenu bude mít skutečnost, že člověk má doma originál? Padělat bankovku je dost problém, který se vyplatí maximálně tak u 5000/1919. Ale padělat SPECIMEN zvládne s trochou trpělivosti s prominutím každý jouda.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.