Nespoznávate niekto štýl, alebo motív (a tým aj meno) autora tohto obrazu? Nemáte niekto doma podobný a pomôžete mi tým spoznať meno autora?
Podpis na maľbe je už nečitateľný, nepomohla mi ani lupa. Začína sa pravdepodobne na písmeno K, končí príponou ... ský. Rozmer plátna je 46 x 58 cm.
Do rodiny sa obraz dostal ako dar od neznámeho muža niekedy v rokoch 1944 až 1954.
Môj prastarý otec bol sedliak a pri ceste vozom z dediny pri Nitre našiel havarovaný automobil s mužom a dospievajúcou dievčinou. Dievča bolo ťažko zranené. Starký naložil dievča do voza na seno, muža na kozlík ku sebe a oboch zaviezol do nitrianskej nemocnice, čím dievčaťu zachránil život. Ako odmenu za záchranu dostal od neznámeho tento obraz. Starkí následne v roku 1955 venovali obraz ako svadobný dar svojej dcére (mojej mamke).
Nikdy som sa nedozvedela, či prastarý otec vedel aj meno darcu.
Maľba slnečnej poludňajšej siesty pred kaplnkou ma od detstva napĺňa pokojom a istotou.
Budem vďačná za každú informáciu.
.
Obrázky:

filomena: fotila som zatiaľ iba mobilom, teraz sama vidím, že je výsledok blbý, ale cez víkend mi syn prinesie fotoaparát, skúsim za denného svetla odfotiť torzo podpisu a viac detailov techniky maľovania
tá maľba mi príde čudná, lebo kaplnka je namaľovaná "hladko" neviem, ako to v umeleckej terminológii nazvať. Postavy a najmä strom sú maľované hrubými nánosmi farieb, až plasticky vystupujú.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.